Bøger / faglitteratur

Helende berøring af børn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 17. mar. 2009

Bogen giver holistisk interesserede forældre praktisk vejledning i blid berøringsterapi til deres børn.

Forfatteren er uddannet holistisk massør og zoneterapeut. Hun vejleder i denne bog forældre i at give massage, zoneterapi og akupressur til deres børn, fra 4-12 år. Hendes udgangspunkt er, at de forskellige berøringsterapier kan afhjælpe mindre sygdomsproblemer og generelt forbedre barnets fysiske og psykiske sundhed. Efter en grundlæggende redegørelse for berøringens betydning i vores stressfyldte hverdag præsenteres de tre terapiformer og deres grundteknikker. Dernæst følger anvisninger på lindrende behandling af en række almindelige helbredsproblemer, som fx forkølelse, og der sluttes af med enkle forslag til at lære børnene at selvbehandle visse mindre symptomer, som fx hovedpine. Layoutet er meget indbydende, og de beskrevne teknikker belyses klart og tydeligt af de mange farvefotos.

Der er beslægtede bøger om massage og zoneterapi til babyer, men ingen der beskriver teknikker egnet til de lidt større børn.

En anskuelig og praktisk forældrehåndbog i tre forskellige former for berøringsterapi velegnet til børn fra 4 år. Layoutet er i top med en forbilledlig sammenhæng mellem tekst og fotos.Informationer og udgaver