Bøger / skønlitteratur / roman

Helenes krig


Beskrivelse


Historisk roman om unge studerende der involveres i den danske modstandsbevægelse. Jurastuderende Helene Brandt bliver sammen med studieveninden Jonna aktive medlemmer af Kannibalgruppen. Her vokser den ulovlige uddeling af flyveblade i løbet af et par år til dødsensfarlige snigskytteopgaver.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Helle Winther Olsen

d. 28. maj 2020

Under besættelsen indlemmes jurastudiets dygtigste studerende Helene Brandt i en modstandsgruppe. I takt med opgavernes stigende intensitet sættes hun under pres på studiet, i familien og i sin forbudte forelskelse. Historisk drama for især kvindelige læsere.

I 1940 starter pæne og lidt forsigtige Helene på jurastudiet i København, hvor hendes Østerbroforældre mener, hun kan finde sig en mand. Men Helene vil det anderledes og kaster sig ivrigt og dygtigt over studiet, hvor hun optages i en politisk engageret vennegruppe. Jo strammere tyskernes greb bliver om landet, des mere nærliggende bliver det at danne en egentlig modstandsgruppe Kannibalgruppen. Deres aktioner tager til i omfang, og Helene bliver et naturligt omdrejningspunkt, med store omkostninger for hendes familierelationer. Men allerværst er det, at hun bærer på en hemmelighed om den mand, hun har forelsket sig. Første del af en serie.

Endnu en læsevenlig historisk roman fra Pernille Juhl, der ellers har haft fokus på tiden omkring Genforeningen, men her levendegør besættelsestiden via en ung kvindelig hovedperson og hendes dybe involvering i studenternes modstandsarbejde. Der sættes langt lys på drama, kærlighed, danskernes hverdag mm i en troværdig historisk ramme. Farverig, men ikke kulørt. En glimrende roman med stort læserpotentiale.

Om besættelsens kvinder anbefales også Når krigen slutterDe døde og de levendeSigne, De døde og de levende og SigneOm besættelsens kvinder anbefales også Når krigen slutter, og SigneOm besættelsens kvinder anbefales også Når krigen slutter, De døde og de levende og .


litteratursiden.dk

d. 15. juni 2020

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 15. juni 2020

Helene er ung jurastuderende og aktiv i modstandsbevægelsen, men hun forelsker sig i en tysk soldat i meget vellykket og velskrevet roman om Danmark under besættelsen. Helene er en ung, pæn og ærge...


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2020

af

af

Claus Grymer

d. 12. juni 2020