Bøger / skønlitteratur / roman

Hels drøm


Beskrivelse


Sagnet Hels drøm fortælles til pigen Hella af skjalden Navnløs. Sagnet er en nyfortolkning af ragnarok hvor Loke-slægten ydes retfærdighed, og Hel er den mægtigste af dem alle.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2017

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 8. maj 2017

Sagnet Hels drøm fortælles til pigen Hella af skjalden Navnløs. Her møder vi både aser og jætter og mange andre skabninger. Skrevet med både runer og almindelige bogstaver. Til læsere med interesse for nordisk mytologi.

Navnløs fortæller den frygtløse pige Hella om hvordan Hels fader Loke, på snedig vis indgår alliancer der fører til at Odin forvises til intethed. Er det sandt eller blot en drøm?! "Hels drøm" er et moderne sagn og den første runebog i 700 år. Historien er skrevet med runer på bogens venstre sider og med bogstaver på bogens højre sider. To eksterne sider med en forklarende nøgle til runerne kan hentes gratis fra forlagets hjemmeside.

En finurlig lille bog og et kuriosum, som læsere med interesse i nordisk mytologi, asatro og runer vil finde interessant. Kendere af og forskere i runer vil måske drage tvivl ved bogens brug af runer, men det tages der højde for i den medfølgende runenøgle. En underholdende historie, der præsenterer læseren for et andet perspektiv end det gængse. Der fortælles nemlig ud fra Hels og Lokes synsvinkel.

Minder om kortromanen Hels rejseEdda-myterne Og islandske sagaer som fx Edda-myterneMinder om kortromanen Hels rejse Og islandske sagaer som fx .Informationer og udgaver