Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger


Beskrivelse


Opslagsbog med både korte, præcise forklaringer og lidt længere artikler, hvor vigtige begreber i faget historie forklares. Udgangspunktet er Danmarks historie set i relation til Nordens, Europas og Verdens historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Erik Boas Pedersen

2008

Ifølge forlaget henvender bogen sig primært til 8. - 9. kl. elever, men kan også anvendes af alment historisk interesserede, i ungdomsuddannelserne og, til overblikket, af folkeskolens lærere i historie.

Der er tidligere i denne serie udkommet små opslagsbøger i matematik, fysik/kemi og dansk. I det centrale og dominerende afsnit er de valgte opslagsord organiseret alfabetisk. Her behandles historiske begreber, kulturformer og deres karakteristika, personer og begivenheder. Eksempelvis er der under W opslag om Warszawapagten, Watergate, Waterloo, James Watt, Den westfalske fred, Wienerkongressen og Peter Willemoes. Mangler der noget? Svært at svare på, men de valgte emner må opfattes som kvalificerede og behandles kort, præcist, giver overblik og faktuel viden, ledsaget af velvalgte, men små illustrationer. Bogens anden del gengiver årstalslister, slægtstavler, statistikker, historiske kort og temaer. Den danske historiekanon indgår i opslagene, ligesom der generelt optræder mange relevante krydshenvisninger.

Der findes ingen andre bøger, der på samme, enkle måde formidler et historisk overblik. Et andet relevant produkt kunne være hjemmesiden Dansk historie. Med andre funktioner og kvalifikationer og til en helt anden pris.

Absolut anvendelig bog til biblioteker, skolebiblioteker og privatbrug. Anvendelig for unge og historisk interesserede.Informationer og udgaver