Bøger / faglitteratur til børn

Historien om vikingerne : en billedbog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2017

af

af

Jesper Holtoug

d. 26. juli 2017

Er du nysgerrig efter at vide mere om vikingerne og deres liv, og kan du bedre lide at kigge på billeder end læse lange tekster, så er det her lige en bog efter din smag. Billedfagbog især for 9-12-årige.

I fotos, tegninger og korte billedtekster beskrives vigtige sider af vikingernes tilværelse. Bogen er opdelt i afsnit om vikingernes daglige liv, erobringerne, skibene, udrustningen, handlen, håndværket, smykkerne og religionen. Disse forskellige temaer beskrives med ultrakorte tekster og et væld af små billeder. Det er især en bladrebog, som kan læses i spring og i mindre bidder.

Billedfagbogen er flot, og den vil være spændende og inspirerende for mange at bladre i. Som sammenhængende beskrivelse af vikingetiden fungerer bogen mindre godt, da de beskrivende tekster er for kortfattede. De mange små fotos og tegninger er detaljerede, skarpe og flotte - man kan næsten kalde bogen for en faglig myldrebog.

Bogen her fokuserer på billeder og rummer kun ganske korte tekstforklaringer. Ønsker man en mere sammenhængende forklaring, kommer her et par gode forslag: Inger Byrjalsen: VikingetidenVikingerVikingerne, Peter Bering: Vikinger eller Jens Pietras: Vikingerne. Disse bøger behandler stort set de samme temaer, som den her anmeldteBogen her fokuserer på billeder og rummer kun ganske korte tekstforklaringer. Ønsker man en mere sammenhængende forklaring, kommer her et par gode forslag: Inger Byrjalsen: Vikingetiden, Peter Bering: eller Jens Pietras: ne. Disse bøger behandler stort set de samme temaer, som den her anmeldteBogen her fokuserer på billeder og rummer kun ganske korte tekstforklaringer. Ønsker man en mere sammenhængende forklaring, kommer her et par gode forslag: Inger Byrjalsen: Vikingetiden, Peter Bering: Vikinger eller Jens Pietras: . Disse bøger behandler stort set de samme temaer, som den her anmeldte.