Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Historien om zebraen, der hellere ville være en hest


Beskrivelse


Zebraen vil hellere være en hest, og den bliver ked af det, når den bliver kaldt en zebra. Dens eneste ven er en kat, som heldigvis besøger zebraen hver dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 15. maj 2018

Hyggelig højtlæsningsbog for de 5-8-årige om venskabet mellem en kat og en zebra.

Zebraen vil hellere være en hest og bliver ked af det, når nogen kalder den en zebra. Den bor hos Per, som låner den ud til filmoptagelser, og dens eneste ven er en kat. Per ender med at sælge zebraen til en dyrepark, så den kan bo sammen med andre zebraer. Forfatter Hanne Bistrup har primært udgivet bøger for voksne, men også billedbogen Historien om solbærdyret. Illustrationerne er lavet af Nini Torp, som også har illustreret Hanne Bistrups anden børnebog.

Historien er tynd og langtrukken, med mange beskrivelser og ikke ret meget handling. Det er svært at se meningen med dele af bogens handling. Per køber fx også en dromedar, den får en kokosnød i hovedet og dør - uden at man egentlig forstår, hvad det tilfører historien. Til sidst sælger Per zebraen til en dyrepark, for at den ikke længere skal være ensom, men det ligger hen i det uvisse, hvordan de 2 venner reagerer. Bogen slutter med kattens replik: "Når alt kommer til alt, så var det jo kun en zebra". Moralen er, at det ikke betyder noget, hvem man er - bare man er sig selv. Illustrationerne er i lyse akvarelfarver i en barnlig, naiv stil.

Billedbogen Opfindelser, strikkede huer og en dum katHistorien om solbærdyret handler også om 2 dyr, som bliver venner trods deres forskellighed Historien om solbærdyretBilledbogen Opfindelser, strikkede huer og en dum kat handler også om 2 dyr, som bliver venner trods deres forskellighed .