Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Troldene ved Stor-En


Beskrivelse


Tag med en tur ud i den store skov i Sverige og hils på de fire troldebørn, der elsker at lege og lave ballade. De bor ved søen Stor-En, hvor alt er fryd og gammen lige indtil den dag, hvor alt går galt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2018

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 10. sep. 2018

Tag med en tur til Sverige, ud i den store skov og hils på troldefamilien. De bor ved søen Stor-En, hvor alt er fryd og gammen lige indtil den dag, hvor alt går galt. Højtlæsning for 5-7-årige.

Historien har en jeg-fortæller, der fortæller historien om troldene ved Stor-En til nabopigen Marie på 7 år. Jeg-fortælleren tager os med til Sverige, hvor vi møde troldefamilien, som betår af Troldefar, Troldemor og 4 små troldebørn. En dag da troldebørnene leger ved søen, bliver tre af troldeungerne taget af nogle af troldenes værste fjender; en ørn, en bjørn og en ulv. Kun lillesøster slipper væk og kan hente hjælp. Forfatteren har tidligere skrevet bøger med historisk perspektiv fx Nisserne på Koldinghus.

Bogen egner sig til de børn, der godt kan lide en historie i et roligt tempo. Gentagelsen i handlinger er med til at drive historien frem. Bogen er illustreret med farvelagte stregtegninger, der giver historien et hyggeligt udtryk.

Det rolige tempo i bogen minder mig om fortællingerne om Troldepus. Af nye gode troldefortællinger, vil jeg anbefale Heltemod og kragelort, som er en del af serien "Hullerikkerne fra Syvstammetræet" af Josefine Ottesen.