Bøger / faglitteratur

Hjælp barnet ud af narcissistens magt : en guide til forældre og andre voksne


Beskrivelse


Guide til forældre, der har børn med en person, der har en narcissistisk personlighedsforstyrrelse. Bl.a. gennem konkretiserende cases gives redskaber til at skærme barnet mod manipulation og støtte barnet, så det ikke påvirkes negativt af situationen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. okt. 2018

Guide til forældre, der har børn med en person, der har en narcissistisk personlighedsforstyrrelse. Hvordan man skal skærme og støtte barnet, så det ikke påvirkes negativt af situationen.

Efter en kort beskrivelse af forskellige typer af narcissister tages forskellige handlingsmønstre op. Hvordan kan de påvirke barnet af den narcissistiske person, og hvordan tackler man det som den anden forælder. Det er en vanskelig balancegang ikke at tale ondt om ægtefællen - eller i de fleste tilfælde eksægtefællen - men i stedet støtte barnet, give det selvtillid og ikke mindst forhindre, at barnet begynder at tvivle på egen normalitet og dømmekraft. Bogen igennem er der cases til at konkretisere situationen, og flere kapitler afsluttes med overordnede huskeregler i punktform. Forfatteren er sygeplejerske og foredragsholder inden for feltet. Ingen noter, henvisninger eller litteraturliste.

Letlæst guide til den forælder, der står i vanskelige situationer og dilemmaer. Jeg savner lidt henvisninger til forskning og lignende, der kan underbygge forfatterens pointer.

Der findes mange bøger om emnet, NarcissismeBli'r jeg nogensinde god nok?Forelsket i en narcissistDen svære kærlighed, der behandler begrebet bredt og grundigt og også indeholder et afsnit om barnets rolle. Bli'r jeg nogensinde god nok? omhandler det at være datter af en narcissistisk mor, og et par titler omhandler det at være gift med en narcissist: Forelsket i en narcissist og Den svære kærlighedDer findes mange bøger om emnet, Narcissisme, der behandler begrebet bredt og grundigt og også indeholder et afsnit om barnets rolle. omhandler det at være datter af en narcissistisk mor, og et par titler omhandler det at være gift med en narcissist: Forelsket i en narcissist og Den svære kærlighedDer findes mange bøger om emnet, Narcissisme, der behandler begrebet bredt og grundigt og også indeholder et afsnit om barnets rolle. Bli'r jeg nogensinde god nok? omhandler det at være datter af en narcissistisk mor, og et par titler omhandler det at være gift med en narcissist: og Den svære kærlighedDer findes mange bøger om emnet, Narcissisme, der behandler begrebet bredt og grundigt og også indeholder et afsnit om barnets rolle. Bli'r jeg nogensinde god nok? omhandler det at være datter af en narcissistisk mor, og et par titler omhandler det at være gift med en narcissist: Forelsket i en narcissist og .