Bøger / faglitteratur / opskrifter

Hjemmebagt : korn, mel og bagværk fra Skærtoft Mølle


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 6. jan. 2010

Prægtig bagebog for den seriøse og kvalitetsbevidste hjemmebager.

Grundig og veltilrettelagt bog om at bage, især brød. Der er indbydende opskrifter på brød med gær, brød med surdej, kager med bagepulver, bagværk uden hævemiddel og forskelligt andet. Bogens forfatter er tidligere journalist og nu indehaver af Skærbæk Mølle på Als, og hun fortæller med entusiasme og overbevisning om vigtigheden af det gode, daglige brød bagt med ordentligt økologisk mel. Der er bl.a. afsnit om de forskellige meltyper og deres anvendelse og karakteristika, om det nødvendige udstyr til bagning og en grundig anvisning på, hvordan man ælter, strækker og afgasser en dej. Det er opskrifterne på brød, som fylder mest i bogen. Til ære for den ikke så rutinerede bager er opskrifterne meget præcise, men den garvede bager ved, som forfatteren også slår til lyd for, at det med vægt, temperatur og tid kan afgøres ved at bruge ører og øjne. Som hun skriver: Har man først lært at bage, er det som at cykle - så kan man det hele livet.

Bagebøger har bibliotekerne mange af. Denne kan fx sammenlignes og anvendes på linje med Claus Meyers Meyers bageri, 2010, og med Richard Bertinets Bag selv brød, 2006, og Brød med bid i, 2008.

Flot og grundig bagebog med især mange brødopskrifter. Der lægges vægt på glæden ved at bage af godt korn og ved at nyde et velsmagende ny- og hjemmebagt brød. Et must for alle biblioteker med kvalitetsbevidste hjemmebagere.


Sønderjysk månedsskrift

2011, nr. 6

af

af

Anne Marie Overgaard

2011, nr. 6