Bøger / faglitteratur / opskrifter

Verdens bedste brød - hver gang!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. okt. 2012

Det har længe været in at bage sit eget brød, og til dem, som ønsker ny inspiration, er her et godt bud.

Det er 3 erfarne forfattere til bage- og kogebøger, som står bag denne nye bog : Anne Skovgaard-Petersen, Sigrid Fugl og Hanne Bloch. At mel kan være rigtig mange forskellige ting viser oversigten over meltyper i det indledende afsnit om ting, der er værd at vide. Udover omtalen af meltyper er der bl.a. gennemgang af de forskellige slags hævemidler, smagsstoffer, ovne og bageredskaber. Opskriftsdelen består af ca. 50 forskellige slags brød, hvedebrød, rugbrød, boller og små brød og brød, der knaser, fra det lette og lyse hvedebrød til det mørke rugbrød med dybe aromaer. Opskrifterne er nemme at følge, og der er et indbydende farvefoto af de færdige brød. Her er opskrifter på dansk rugbrød, men også udenlandske brød, som fx østrigsk grovbrød, fransk bondebrød og indisk naanbrød. Om det er verdens bedste brød, skal jeg ikke kunne sige, men i hvert fald blev de brød, jeg har forsøgt mig med, meget lækre, og de lignede næsten dem på billederne.

Bøger med opskrifter på brød og boller, har vi rigtig mange af. Sigrid Fugl og Anna Skovgaard-Petersen har i 2012 udgivet bogen Brød, og der er da også enkelte gengangere blandt opskrifter og illustrationer.

Det er en indbydende og lækker bagebog, som nok skal finde sine lånere, selv om vi har mange bøger med opskrifter på brød og boller, og nogle af opskrifterne kan findes andre steder.