Bøger / faglitteratur / opskrifter

Hjernemad til børn med særlige behov : uforarbejdet mad uden sukker, kemi, kasein og gluten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 10. dec. 2019

En inspirationsbog med hjernemad til børn med særlige behov. Her er både teoretisk viden og praktiske opskrifter.

Bogens første halvdel introducerer os til hvad børn - også med særlige behov - skal spise, sunde fødevarer, kræsenhed, økologi, vitaminer og forskning. Der understøttes med diverse tabeller - fx af indholdet af pesticider i konventionel frugt og grønt kontra økologisk. Så følger et udvalg af bestemte fødevarer som kartofler, ris, sukker, salt, mayonnaise og ketchup. Resten af bogen består af opskrifter, hvor der fokuseres meget på at undgå ingredienser som fx mel, mælk og sukker og erstatte dem med andre ingredienser som mandelmælk og glutenfri mel. Opskrifterne fokuserer på det sunde - både i forhold til mad, snacks og slik. Der er en sides indholdsfortegnelse i bogen, men intet register.

Opskriftsdelen fokuserer meget på det visuelle, samt fotos af børn med særlige behov. Det gør bogen lettilgængelig for mange, da den er let at gå til.

Bogen er - ifølge forfatteren - en "lillesøster" til forfatterens tidligere bog: Sådan hjælper du dit barn med særlige behovKost og hyperaktivitet. For børn med udfordringer som ADHD findes bl.a. denne: Kost og hyperaktivitet - og andre lignende for børn med forskellige udfordringer. Denne bogs force er dens samlede fokus på børn, der har forskellige udfordringer; ikke en bestemt type udfordringerBogen er - ifølge forfatteren - en "lillesøster" til forfatterens tidligere bog: Sådan hjælper du dit barn med særlige behov. For børn med udfordringer som ADHD findes bl.a. denne: - og andre lignende for børn med forskellige udfordringer. Denne bogs force er dens samlede fokus på børn, der har forskellige udfordringer; ikke en bestemt type udfordringer.