Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hjerteveninder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Klara og Rose er hjerteveninder. Men en dag starter der en ny pige i klassen. Vil Rose nu ikke være hjerteveninde med Klara længere?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2012

af

af

Merete Trap

d. 15. aug. 2012

Her er en bog fra de 8-10-åriges hverdag. Det er et lille trekantsdrama, om de følelser der opstår når tre piger skal finde ud af at være veninder. Bogen henvender sig, med en lix på 19, til de rutinerede begynderlæsere, primært piger.

Klara og Rose er startet i 3. klasse og er hjerteveninder. Men så starter den nye pige Julie i klassen. Rose og Julie kender hinanden i forvejen, og pludselig føler Klara at Rose bedre kan lide Julie? Rose går heller ikke længere med deres venindehalskæde. Da Rose tilmed vælger at klæde sig ud som heks til skolefesten, i stedet for prinsesse som aftalt, bliver det for meget for Klara. Hun går nedtrykt hjem fra skole. Heldigvis har Klaras far en god idé, og alt ender godt til skolefesten. Bogen er første del af en ny serie om Klara og hendes veninder. Teksten er åben og læsbar og de sort/hvide illustrationer skaber luft på siderne. Forsiden med de tre veninder, fortæller fint om bogens indhold.

Bogen kan sammenlignes med Nynne og Karin og nye venskaber, 2007 af Katrine Marie Guldager. For de lidt ældre piger, findes Knus-klubben af Gitte Løkkegaard. Begge disse serier behandler også emner fra pigernes nære hverdag.

Et fint lille trekantsdrama om veninder, som de 8-10-årige piger kan nikke genkendende til. Pigerne vil glæde sig til at læse mere om Klara og hendes veninder.


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 7 (2012)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 65, nr. 7 (2012)