Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frøken Fine har været på ferie


Beskrivelse


Fine har været på ferie. Imens har hendes bedste veninde Bitte leget med Pernille. Kan Bitte bedre lide Pernille nu?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 21. maj 2013

En sublim letlæsningsbog til piger fra 2. klasse (7 år) og oplæsning fra 0. kl. (5 år). Temaet med pigeproblemer appellerer til mange piger. Bogen kan danne grundlag for samtale i klassen.

Temaet i bogen er venindejalousi. Fine har været på ferie, og i mellemtiden har hendes bedste veninde, Bitte leget med Pernille. Da hun opdager det, føler hun sig svigtet. Hun tror, at Bitte nu foretrækker Pernille. Fine bliver både ked af det og sur. Hun finder en ny legekammerat, Agathe. På vej hjem kommer hun forbi Bittes hus. Bitte leger med Pernille. Alligevel inviterer hun Fine indenfor. Bogen slutter med en åbning i pigernes forhold - "Måske kan man godt lege med andre, selvom man er bedste veninder". Teksten er sat i korte linjer og forholdsvis korte ord. De farvede illustrationer støtter og supplerer teksten på absolut fornem vis og giver historien billedbogspræg. Forfatteren viser igen i denne bog, at hun med et enkelt sprog er i stand til at fortælle en dybsindig og vedkommende historie.

Der findes mange bøger om veninder. Problematikken minder om forfatterens bog Nynne og Karin og nye venskaber for samme målgruppe.

En lille perle om helt almindeligt pigefnidder. Bogen giver læseren en fin og genkendelig historie med en åben slutning og lægger op til samtale efter oplæsning eller selvlæsning.