Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hodja fra Pjort og andre historier


Beskrivelse


Hodja fra Pjort: Hodja fra Pjort leder efter sit stjålne flyvende tæppe.
Orla Frø-Snapper: Orla Frø-Snapper, som vist nok en gang kom til at spise en frø, vækker skræk og rædsel. Men nogle gange narrer den kloge den mindre kloge.
Albert: Spilopmageren Albert bor i Kalleby. Hans ven Egon, lange Palle, lærer Sakarias og den sure skomager er bare nogle af de andre beboere. Verdens største lommetyv Rapollo kommer forbi, og så sker der pludseligt mere end der plejer i Kalleby.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 27. okt. 2017

Tre danske moderne klassikere, Hodja fra Pjort, Albert og Orla Frøsnapper, udkommer her i stor flot bogudgave for børn på 5-7 år til højtlæsning, og evt. selvlæsning fra 9 år.

"Hodja fra Pjort" er på bogens forside og er også bogens første historie. Hodja får et magisk tæppe, som stjæles fra ham. "Orla-Frøsnapper" er byens værste bølle, men byens mindre drenge kan ikke lade være med at udfordre ham. "Ja, somme tider er det skægt at være lille." "Albert" og hans ven bor i Kalleby, hvor verdens største lommetyv, Rapollo, kommer forbi.

Det er nogle virkelig gode og relevante historier, som alle børn i Danmark burde kende. Historierne indrammer smukt børnenes egen verden, og forholdet til de lidt større mobbere og evnen til at flyve væk i et eventyr. Der er kælet for boghåndværket, og farveillustrationerne er meget smukke i trykket og i denne størrelse, og passer fint til tekstens størrelse. Det grafiske billede virker harmonisk for øjet.

Bøgerne er udkommet i mange udgaver og formater. Teksten er den originale, men farverne er kommet til senere. Denne udgave ligner, især på grund af format og farveillustrationer, Alle de andre rødder. [Bind] 1 og Alle de andre rødder. [Bind] 2 hvor "Hodja fra Pjort" og "Orla Frøsnapper" findes i bind 1 og" Albert" i bind 2Alle de andre rødder. Bind 1Alle de andre rødder. Bind 2Bøgerne er udkommet i mange udgaver og formater. Teksten er den originale, men farverne er kommet til senere. Denne udgave ligner, især på grund af format og farveillustrationer, Alle de andre rødder. [Bind] 1 og Alle de andre rødder. [Bind] 2 hvor "Hodja fra Pjort" og "Orla Frøsnapper" findes i bind 1 og" Albert" i bind 2.