Bøger / faglitteratur / bibliografier

Høflighed uden grænser : om du & De og den måde vi behandler hinanden på


Beskrivelse


Fag- og debatbog om omgangs- og tiltaleformer i Danmark. Begrebet høflighed udforskes historisk og internationalt, høflighed og tiltaleform i en række danske institutioner, såsom fx Folketinget, Søværnet, plejesektoren og DR præsenteres. Kendte danskere bidrager med deres erindringer og meninger om tiltaleform.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 23. okt. 2014

Er vi høflige i Danmark? Nej, mener forfatteren, som har skrevet denne fag- og debatbog til interesserede i omgangs- og tiltaleformer i Danmark. Dele af den er meget anvendelig til opgaver om tiltaleformer og udvikling i nationalkarakter fra gymnasieniveau.

Bjørn Andersen er tidligere folkekær tv-vært, og han har skrevet en afhandling om tiltaleformer og indsamlet materiale igennem 20 år. Andersen mener, at vi er bagud i høflighed i forhold til vores nabolande og lande i EU, og at du-ideologien har ændret vores nationalkarakter. Han udforsker her begrebet høflighed i historisk og international belysning og fortæller om høflighed og tiltaleform i en række danske institutioner, såsom fx Folketinget, Søværnet, plejesektoren og DR. Undervejs i bogen beretter mange kendte danskere om deres erindringer og meninger om tiltaleform. Bogen berører også begrebet ære og at tabe ansigt. Omfattende litteraturliste.

Bogen kommer grundigt omkring begrebet høflighed, både historisk og internationalt, og bærer i høj grad præg af forfatterens årelange interesse for og viden om sprogbrug og kommunikation.

Længsel efter faste formerFucking flink er en lettere tilgængelig debatbog om nuværende omgangsformer. Fucking flink henvender sig med sine uhøjtidelige bud på venlighed primært til ungeLængsel efter faste former er en lettere tilgængelig debatbog om nuværende omgangsformer. henvender sig med sine uhøjtidelige bud på venlighed primært til unge.