Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


20 opskrifter på hønsestrik, primært trøjer men også strømper, halstørklæder, puder og betræk til en bøjle. Motiverne er dyr, mennesker, symboler, mobiltelefoner og meget andet. Opskrifterne er illustreret med farvefotos og diagrammer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Camilla Sejerøe

d. 9. okt. 2014

"Hønsestrik til folket" er en farverig, livlig og energisk strikkebog med fokus på mønsterstrik i borter. Til den let øvede strikker.

Bogen indledes med lidt om kreativ strik, dernæst om bogens tilblivelse. Så følger opskrifterne, 20 i alt. Til sidst tips og tricks, samt praktiske oplysninger. Alle opskrifter er illustreret med farvefotos. Desuden farveforslag og diagrammer. Det særlige er, at mønstrene forestiller noget. Dyr, mennesker, mobiltelefoner, alt muligt - og dermed fortæller de en historie eller har et tema. Vi har ikke set andet fra Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen på dansk. Som jeg læser deres indledning, er de begge hobby-strikkere. Oversat fra norsk.

Det norske rap-band "Karpe Diem" har inspireret forfatterne til at begynde at hønsestrikke igen, og der er en trøje dedikeret til bandet, med kors, knive og dødningehoveder. Derudover bærer bogen præg af sit norske ophav, idet mange af mønstrene handeler om heste, hunde, hav, have og jagt. Det er meget charmerende, men nok ikke så gangbart i Danmark.

Der er ikke mange nyere bøger om hønsestrik! Men der findes en del om mønsterstrik, fx Nordisk strik i nye farver.