Bøger / skønlitteratur / roman

Hovedløs sommer : et skuespil


Beskrivelse


Skuespil om en sommer i en ung kunstners teenagetid, hvor forældrene kortvarigt var skilt og der udspandt sig en række groteske optrin i både virkelighed og fantasi, som hun nu bearbejder kunstnerisk. 9 roller (4 kvinder, 5 mænd), 18 scener/locations. Varighed: Ca. 90 minutter.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2011

af

af

Kirsten Katholm

d. 11. apr. 2011

Underholdende roman med en realistisk beskrivelse af en familie blandet med uvirkelige, gyselige og grusomme handlinger.

Den unge pige Emilie på 14 år fortæller om en anderledes sommer med sin familie. Hendes forældre er lige blevet skilt, og hun bor sammen med sin mor og lillebror i et gammelt hus ude på landet. En aften dukker en ung mand Anders op, som siger, at han har boet i huset tidligere og gerne vil være deres havemand og bo i gæsteværelset. Emilie og hendes mor lader sig charmere, men da hendes far hører om Anders, synes han det hele virker lidt mystisk. Det hele udvikler sig til noget mærkeligt og farligt med blodige begivenheder, da også lillebroderen går i aktion. Beskrivelsen af familiemedlemmerne, deres almindelige situation ved skilsmissen og opfattelse af Anders er delvis realistisk og bliver fortalt med en underfundig, lidt naiv og varm humor. Personen Anders er fint beskrevet, som både helt normal og med en anden side hvor han viser, at han er psykisk syg og reagerer med fuldstændig unormale handlinger.

Romanen vil tiltale forfatterens trofaste læserkreds, idet han skildrer dette vanvid i en almindelig familie på landet med fine dialoger og sin vanlige varme og sorte humor.

En dramatisk og spændende fortælling om en almindelig familie fortalt med sort humor. Det tragikomiske indgår både i beskrivelsen af det almindelige familieliv og i de mere uvirkelige groteske og grusomme handlinger. Romanen kaldes på omslaget af bogen en gotisk familiegyser.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2014

af

af

Per Månson

d. 8. apr. 2014

For gode amatørskuespillere og professionelle ensembler samt dramalæsere.

Skuespillet er en bearbejdning af forfatterens roman fra 2011 om den dysfunktionelle familie, der oplevede en kortvarig skilsmisse, da hovedpersonen Emilie var teenager. Hun er nu kunststuderende og har sin første udstilling, hvor motiverne er familien den skrækkelige sommer, hvor der både i virkeligheden og i forskellige fantasier udspillede sig groteske dramaer. Forældrene reagerer voldsomt på udstillingen, og Emilies kunstprofessor prøver at få en forklaring på, hvad der skete denne sommer. Stykket er elegant i sine flash backs, hvor sommeren genopleves med professoren som vidne, et vidne som Emilie kan henvende sig til som voksen. Stykket har blandt andet været sat op på Det Kongelige Teater i sæson 2012-2013. Der er 9 medvirkende og det tager ca. 90 minutter.

Jepsen er oprindelig dramatiker, og det er lykkedes fint at transformere romanen. Indholdsmæssigt ligger både bog og stykke i forlængelse af hans andre romaner om dysfunktionelle familier.

Et glimrende stykke, der også fungerer overbevisende som læsedrama.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2011

af

af

Line Hoffgaard

d. 23. maj 2011

Overraskende ny roman fra Erling Jepsen i gotisk horrorstil om en skilsmissefamilies sommerferie på landet, hvor skeletterne vælter op af jorden. Familien bestående af separeret mor, 14-årige Emilie o...


litteratursiden.dk

d. 14. juli 2011

af

af

Michael Krarup

d. 14. juli 2011

Erling Jepsens seneste roman Hovedløs sommer er en humoristisk, gotisk familiegyser fra en moderne samspilsramt skilsmissefamilie. De sidste tre ord passer, men både humoren, gotikken og gyset virker ...


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2011

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 29. apr. 2011


Kristeligt dagblad

d. 28. apr. 2011

af

af

Lars Handesten

d. 28. apr. 2011


Weekendavisen

d. 29. apr. 2011

af

af

Lars Bukdahl

d. 29. apr. 2011


Information

d. 29. apr. 2011

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 29. apr. 2011


Børsen

d. 28. apr. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 28. apr. 2011