Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hovedspring forbudt


Beskrivelse


Simon på 16 er i sommerhus med familien. Det bliver en tur med spirende forelskelse, men også med en masse usagt og knugende omkring den kræftsygdom, som har ramt familien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2019

af

af

Ole Laursen

d. 6. nov. 2019

Simon på 16 er i sommerhus med familien. Han oplever en spirende forelskelse, men med på turen er også det usagte og knugende omkring den kræftsygdom, som har ramt familien. En bog for unge fra 13 år om frygten for at konfrontere sig selv og andre med alvorlig sygdom men også en kærlighedshistorie.

Historien udspiller sig dels hjemme hos familien bestående af far, mor, lillebror Lauge og Simon, dels ved stranden med iskiosken med Dorte og hendes venner. Sidstnævnte sted søger Simon tilflugt, når stemningen derhjemme bliver for knugende. Bogen har karakter af en lang novelle, og er ikke kapitelinddelt. Mange opslag er suppleret med polaroidfotos med strand- og kystmotiver. På bagflappen henvises til OmSorg, som er Kræftens Bekæmpelses enhed, der arbejder for at ingen børn og unge skal stå alene med deres sorg. Forfatter har tidligere skrevet tre letlæste bøger heriblandt Bedste venner.

"Hovedspring forbudt" skildrer med indsigt og indføling, hvordan alvorlig sygdom kan påvirke børn og unge. Der er også tale om en smuk kærlighedshistorie med indbygget drama. Bogen er absolut læseværdig. Flot forside, og bagside med tekstuddrag og kort beskrivelse. Det er Maria Frantzen Sankos håb, at bogen vil bidrage til at åbne for den svære samtale om sygdom og angsten for at miste. Anbefales til unge med alvorlig sygdom inde på livet.

Monster omhandler ligeledes kræftsygdom og frygten for at konfrontere sig med den.