Bøger / skønlitteratur / roman

Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En gammel støvet boghandel viser sig at være porten til en hemmelig kult, der søger at afkode grundlæggerens opskrift på det evige liv. Clay Jannon og hans venner kaster sig ud i forsøget på at knække koden ved hjælp af moderne teknologi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 1. sep. 2014

En bog for læsere med kærlighed for bøger, mysterier og teknologisk udvikling.

Clay Jannon er en yngre uafhængig mand, der for nylig har mistet sit job som webdesigner og pr.-mand for en bagel butik. Ved et tilfælde falder han over en støvet gammel boghandel, der søger en butiksassistent og han får her job som natekspedient. Det viser sig, at boghandlen er porten til en hemmelig kult, der arbejder på at løse et ældgammelt mysterium, der efter sigende skulle give opskriften på evigt liv. Med en blanding af snusfornuft, mod og teknologi kaster Clay og hans venner sig ud i at løse mysteriet. Grønkålsjuice, veganske havregrynscookies, linsesalat og andre tidstypiske helseretter beskrives med let ironi og Googles fantastiske teknologiske overherredømme lige så. En fantasy-fortælling i 3 bind spiller også en centralrolle. Alle personerne i bogen har en stærk passion og en særegen personlighed.

Ian Caldwells Belladonna dokumentet og Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafon er bøger, der også omhandler mysterier, der skal opklares af yngre studerende, og hvor der er en stor kærlighed til gammeldags bøger involveret, men i Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik, sker der dog ingen mord, og det hele er lidt mere ironisk og uskyldigt.

En charmerende og ikke særlig sandsynlig fortælling, befolket med særlinge og nørder, som med fordel kan forsøges formidlet også til de unge læsere og også til mænd. Kan anskaffes bredt.


Jyllands-posten

d. 8. nov. 2014

af

af

Christian Møgeltoft

d. 8. nov. 2014