Bøger / faglitteratur / biografier

Hudløs : Jørn Hyldgaard - om Gud, depression og diagnose


Beskrivelse


Om Jørgen Hyldgaards (f. 1960) liv med forkyndelse og missionsarbejde i Midtjylland og ude i verden. Et liv præget af mødet med Gud, men også af misbrug, angst og depression.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. sep. 2015

Helbredelse ved bøn og håndspålæggelse er dagligdag i grupper af særligt stærkt kristne. Også her i landet. Her får læsere et kig ind bag facaden hos en af landets kendteste forkyndere.

Jørgen Hyldgaard fødes i en almindelig familie i 1960. Hans ungdom var ikke nem, men relativt tidligt møder han Gud, og får også tidligt de gaver at kunne helbrede og forkynde. Han engagerer sig kraftigt i missionsarbejde både hjemme i Midtjylland og ude i verden. Midt i livet rammes han af en tung lidelse i sindet, som han trækkes med i 7 år inden han mirakuløst helbredes af den omstridte psykiater Arne Mejlhede. Historien er fortalt af Allan Høyer, der er journalist på DR P4 Midt & Vest, og som selv er aktiv i det frikirkelige miljø i området.

Hyldgaards liv vil virke overraskende på mange udenfor miljøet, og bogen beskriver ærligt både hans liv og hans kampe, også dem i kirken. Men den er lidt kedeligt fortalt og ikke vakte læsere vil finde de religiøse udsagn meget fremmede.

Ruth Evensen og hendes datter Sophia har skrevet hver deres bog om deres fælles liv, Ruth - det ik' slutOndskab og Ondskab, som giver to forskellige variationer af historien om et andet evangelisk miljøRuth Evensen og hendes datter Sophia har skrevet hver deres bog om deres fælles liv, Ruth - det ik' slut og , som giver to forskellige variationer af historien om et andet evangelisk miljø.