Bøger / skønlitteratur / roman

Hulemanden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Vinteren er kommet til Norge. To mænd findes døde og snart peger sporene mod en seriemorder, der forsvandt fra USA i slutningen af 1980'erne. Den erfarne efterforskningsleder William Wisting er på dybt vand, men får hjælp af datteren Line og FBI.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2015

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 30. mar. 2015

Spændende, kold og uhyggelig seriemorder thriller, der foregår i Norge: En bog man ikke kan lægge fra sig. Til læsere af nordiske krimier.

På selvsamme gade hvor efterforskningsleder William Wistings bor, finder politiet liget af en mand, der har siddet død foran sit tv i fire måneder. Kort efter dukker liget af en anden mand op i en granplantage. Williams datter Line, der er journalist, begynder på en artikel om ensomhed med udgangspunkt i sagen om den døde på faderens gade, mens William fortsætter efterforskningen af den døde i granplantagen. De to sager viser sig at hænge sammen og snart dukker FBI op i Larvik, da sporene peger mod en seriemorder, der forsvandt fra USA i 1980'erne! De 323 sider fordeler sig på 91 kapitler og bogen er den femte i serien om Wisting der er oversat til dansk.

Der er intet nyt at komme efter i "Hulemanden". Men det gør ikke det mindste når udførslen er så god som her. Sproget er skarpt, handlingen neglebidende spændende og det er netop den type roman der viser, hvorfor krimigenren stadig er så populær. Endvidere fungerer efterforskningsdelene fortrinligt og alle de klassiske krimi/thriller elementer er doseret med sikker hånd: der er ikke ét gram overflødigt fedt i hverken sprog eller plot.

Stemningen er kold og kynisk som i en Hollywood seriemorderfilm som Ondskabens øjneLad de små børn komme til mig. De fire første bind i Wisting-serien eller en Kjetil Try krimi som Lad de små børn komme til migStemningen er kold og kynisk som i en Hollywood seriemorderfilm som Ondskabens øjne. De fire første bind i Wisting-serien eller en Kjetil Try krimi som .


litteratursiden.dk

d. 7. maj 2015

af

af

Rikke Bødker

d. 7. maj 2015

Femte bind i serien om enkemand og efterforsker William Wisting er præcis lige så spændende som de tidligere, og ’Hulemanden’ sætter samtidig fokus på emner som ensomhed og identitetstyveri. En mand f...


Weekendavisen

d. 3. juli 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 3. juli 2015