Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hulen hvor de slemme børn ender


Beskrivelse


Da Milton og hans søster Marlo dør ved en eksplosion, som følge af en af Marlos gale streger, bliver de begge sendt lige til Hulen. Hulen er en skole i underverdenen, lidt lige som helvede. Den ledes af Bea "Else" Bubb. Søskendeparret forsøger at stikke af derfra.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. jan. 2013

Bogen er en satirisk og sjov roman, der tager gas på det med opførsel og fx skole og "opdragelse", og den vil givet more gode læsere fra 12 år.

Bogen er oversat fra engelsk, og oprindelig udgivet i USA i 2008. I USA er der udgivet 7 bøger om Heck, og her altså det første bind på dansk af en ellers ny forfatter. Det er historien om søskendeparret Milton og Marlo. De dør begge under en af Marlos narrestreger på skolen, en eksplosion sender dem til Hulen (=helvede). Her møder de Bea "Else" Bubb (=Satan, som her er en kvinde), som leder skolen i underverdenen for de slemme børn og unge. De undervises bl.a. af Richard Nixon, tidligere præsident i USA, og udsættes for mange slemme ting i undervisningslokalerne. Deres liv i underverdenen bliver hurtigt træls, og de vil gerne flygte, selvom det allerede er "ude" med dem. Der er en vignet i form af små djævle forud for hvert kapitel, som fint understøtter historien. Der bruges et levende sprog med en satirisk og humoristisk tone i en historie, der på den gode måde, er lidt langt ude. Omslag passer til indhold.

Der er mindelser i romanen om et vist "inferno" Dantes guddommelige komedie og Bea "Else" Bubb minder måske lidt om den faldne engel i Det tabte paradis af Milton, og almindelige kristne og folkelige overleveringer om fx helvede.

Det er en vellykket og ganske sjov bog om skole og opførsel, og om hvad det betyder for børn og unge i puberteten, her i en intelligent satire.


Weekendavisen

d. 15. feb. 2013

af

af

Frederikke Winther

d. 15. feb. 2013