Bøger / faglitteratur


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Humlebiernes livscyklus ; Humlebiernes reder ; Fødesøgning ; Sygdomme, parasitter og fjender ; Humlebierne og mennesket ; Danmarks humlebier ; Beskrivelse af arterne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. mar. 2010

Dette spændende temahæfte fra Naturhistorisk Museum om humlebier vil nok især blive læst af interesserede voksne læsere. Men hæftet kan læses med fuldt udbytte af unge i grundskolens ældste klasser, fra 13 år, og kan derfor også anvendes af unge læsere i undervisningssammenhænge eller læses af interesse.

Hæftet er i A5-format og indeholder 35 sider. Hvilket ikke lyder af meget. Men siderne er tætskrevne, velstrukturerede og giver et interessant indblik i humlebiernes univers. Det er spændende læsning for alle os, som ikke ved ret meget om bier. Hæftet fortæller bl.a. om humlebiernes livscyklus, formering, fødesøgning, fjender, sygdomme og de mange forskellige arter af humlebier. Bagerst i hæftet findes en farvetavle til bestemmelse af humlebi-arter, samt et godt register. Hæftets billedside er flot og fascinerende med nogle gode farvefotos og forstørrelser, som viser alle de detaljer, man ikke kan se med det blotte øje.

Der udgives meget sjældent bøger kun om humlebier på dansk. Som oftest skal informationer om humlebier findes som opslag i insektbøger. Det er derfor rart med et spændende hæfte som dette.

Interessant temahæfte som gerne må blive til en bog.