Bøger / faglitteratur

Husdyr


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om dyrevelfærd og danskernes forhold til husdyr, både kæledyrene og dem vi opdrætter for at spise.

Indhold

Tæt på og langt fra dyret ; Succes med en pris ; Dyrevelfærd ; Til bords - eller på bordet ; Fra rangorden til uorden


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2020

af

af

Stine Grabas

d. 4. feb. 2020

Hvorfor spiser vi ikke hunde og katte og tænker vi egentlig over, hvordan dyrene i produktionsstaldene har det? Bogen stiller på en fin måde spørgsmål til vores tilgang til husdyr. For læsere af bøger som giver stof til eftertanke og refleksion.

Antropolog Inger Anneberg ved Aarhus Universitet sætter spørgsmålstegn ved vores skelnen mellem husdyr og ved begrebet dyrevelfærd. Nogle bruger enorme mængder penge på dyrlægeregninger til deres katte eller hunde, mens de helst skal have den billigste kylling i køledisken. En kylling, som har levet under trange kår og lever med det ene formål at være slagtekylling. Anneberg tager os en tur rundt i staldene sammen med bondemændene og perspektiverer det til dyrene hjemme i stuen.

På få sider kommer forfatteren omkring mange aspekter af begrebet husdyr, som er velfunderede og får læseren til at reflektere over, hvordan vi skelner mellem dyrene i status som kæledyr eller slagtedyr. Anneberg formår at holde en sober tone om et emne, der kan skille vandene. Undervejs er der mange gode pointer, som er værd at diskutere med andre.

"Husdyr" er nr. 77 i rækken af serien "Tænkepauser", hvor KrigOnaniBæredygtig kost og Onani senest er udkommet. Vil man læse mere om dyrevelfærd i forhold til vores forbrug, kan man læse Bæredygtig kost"Husdyr" er nr. 77 i rækken af serien "Tænkepauser", hvor Krig og senest er udkommet. Vil man læse mere om dyrevelfærd i forhold til vores forbrug, kan man læse Bæredygtig kost"Husdyr" er nr. 77 i rækken af serien "Tænkepauser", hvor Krig og Onani senest er udkommet. Vil man læse mere om dyrevelfærd i forhold til vores forbrug, kan man læse .


litteratursiden.dk

d. 4. feb. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 4. feb. 2020

Denne lille Tænkepause handler først og fremmest om menneskets forhold til dyr - både som produktionsdyr, kæledyr og vilde dyr. Inger Anneberg er antropolog og har forsket i dyrevelfærd og holdninger ...


Weekendavisen

d. 13. mar. 2020

af

af

Heidi Laura

d. 13. mar. 2020