Bøger / skønlitteratur / roman

Husene


Beskrivelse


Romanen fortæller med et skævt og satirisk blik om en flok naboer i nogle rækkehuse på vejen med det specielle navn, Roekulevej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 5. nov. 2014

Romanen fortæller med et skævt og satirisk blik om en flok naboer i nogle rækkehuse på vejen med det specielle navn, Roekulevej. Til læsere, der foretrækker satire.

Den anerkendte forfatter, John Nehm, arbejder i sin nye roman med satire og humor. Hovedpersonerne er naboer i rækkehusene på Roekulevej, og her er folk lige så forskellige som alle andre steder. Her bor et fredsommeligt lærerpar, en småsenil oberst med sin forsømte kone, en falleret revisor og en ung digterspire. Med til historien hører også sognepræsten, der har en affære med organisten. Det har oberstens kone dog også, og det er ved at blive noget rod, og i det hele taget står kirken og menighedsrådsformanden for skud i store dele af bogen. Begivenhederne falder meget uventet ud efter devisen 'højt at flyve, dybt at falde'. Bogen er trykt med en stor og tydelig sats.

John Nehm har ikke haft en heldig hånd med denne roman, som for denne læser ikke er spor morsom og tillige er tynget af lemfældig og upræcis tegnsætning og sprogbrug, der bryder læserytmen. Heldigvis betyder et enkelt fejlskud ikke, at John Nehms andre fremragende romaner kommer til at stå i skyggen, men de skal fortrækkes og anbefales frem for denne.

I Bent Hallers RakkerpakhusetForhærdede tidselgemytter følger vi også nogle mennesker, der bor sammen i en opgang. I Gretelise Holms Forhærdede tidselgemytter spiller en sognepræst også en af hovedrollerneI Bent Hallers Rakkerpakhuset følger vi også nogle mennesker, der bor sammen i en opgang. I Gretelise Holms spiller en sognepræst også en af hovedrollerne.Informationer og udgaver