Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Husk at være glad : selvbiografi


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Skuespilleren Preben Kristensen (f. 1953) fortæller om barndom og ungdom, et liv på og bag scenen, om passionen for musik, sang, film og teater, og de skuespillere og teaterfolk, der gjorde indtryk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. okt. 2018

Erindringsbog af skuespilleren og komikeren Preben Kristensen, i samarbejde med journalisten Danni Travn. En underholdende og eftertænksom livshistorie til læsere af teaterfolks og skuespilleres biografier.

Preben Kristensen blev født i Skive i 1953 i en arbejderfamilie med stærke værdier og sammenhold. Hurtigt blev han grebet af musik og film, og snart derefter teater. Han fik sin første amatørrolle i en opsætning i Skives Gøglervognen som 17-årig i 1970. Senere kom han ind på Teaterskolen i Århus, og så tog karrieren fart, med skuespil, film, sketches, parodier, og trioen Linie 3 sammen med Anders Bircow og Thomas Eje. Preben Kristensen har fejret sit 40-års jubilæum som skuespiller.

Humørfyldt, munter, eftertænksom og rørende fortælling om barndom og ungdom, et liv på scenen, overvejelserne bag scenen, og ikke mindst om passionen for musik, sang, film og teater, og de skuespillere og teaterfolk, der gjorde indtryk. Sidst i bogen fortæller den private Preben Kristensen nænsomt om sine forældres sidste tid, og løfter sløret for sit privatliv, som også fortælles gennem fotos i bogen.

Danni Travn har også medvirket til andre kendte danskeres biografier, som fx Jesper Langberg, Bent Fabricius-Bjerre og Jesper Klein. Man bliver i godt humør af at læse også fx Flemming Jensens erindringer I ly af latter.