Bøger / faglitteratur

Hvad er islam? : teologi og rejseoplevelser


Beskrivelse


Artikler om Koranen og islamisk teologi, moral og historieforståelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. apr. 2015

Samling af artikler om islam og kristendom. Til læsere, som ønsker en forfatters personlige holdninger til konflikten mellem Vesten og islamisme.

Jakob Munck (f. 1948) er kultursociolog, og har skrevet 30 bøger. Bogen består af artikler, der er publiceret eller anvendt i privat sammenhæng i årene 2004-2007. Islam, dens teologi, forskelle mellem islam og kristendom, og konflikten og samspillet mellem islamiske kulturer og den vestlige verden, samt en rejseberetning fra Iran i 2005 er hovedindholdet i bogen. Rejsedagbogen fra Iran fylder den største del af bogen.

Bogen afspejler forfatterens personlige holdninger til islam og grundene til islamisme, meninger om kristendom og jødedom samt holdninger til det, som forfatteren kalder såkaldt kristne lande (USA). Holocaust betvivles. Bogen kan anvendes som et personligt indlæg i debatten om konflikten mellem Vesten og ekstreme muslimer. 2 af artiklerne er svære at læse, da der i mange tilfælde mangler mellemrum mellem ord.

IslamismeLydighed eller lovsangIslam og muslimerne, Lydighed eller lovsang samt Islam og muslimerne er andre bøger om islam, islamisme og forholdet mellem islam og kristendomIslamisme, samt Islam og muslimerne er andre bøger om islam, islamisme og forholdet mellem islam og kristendomIslamisme, Lydighed eller lovsang samt er andre bøger om islam, islamisme og forholdet mellem islam og kristendom.