Bøger / faglitteratur / statistikker

Hvem skal bruge sundhedsdata - og til hvad?


Beskrivelse


Debatbog om den stigende indsamling af sundhedsdata om borgerne i Danmark. Med gennemgang af hvad data er, hvor svært det kan være at sætte fakta om folks sundhed ind i skemaer og endvidere hvordan disse data kan bruges forkert.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 7. jan. 2019

Sundhedsvæsenet er ramt af en sand dataeksplosion, men hvordan registrerer vi data rigtigt og ensartet, og hvad bruger vi dem til? For interesserede i sundhed, samfund og politik.

Klaus Høyer, MA, cand.scient.anth., ph.d. og professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet ønsker med denne bog både at sætte fokus på den stadig stigende indsamling af data om borgerne i Danmark, og på hvem denne dataindsamling bliver gjort tilgængelig for. I bogen gennemgår han hvad data er, hvor svært det kan være at sætte fakta om folks sundhed ind i skemaer og endvidere hvordan disse data kan bruges forkert. Sundhedsdata er en vigtig forudsætning for bedre forskning og behandling. Forfatteren ønsker derfor en debat mellem de databegejstrede og de mere dataskeptiske, så vi kan bruge de data vi får rigtigt. Bogen er en del af serien "Moderne ideer".

Fagligt velfunderet bog om et emne som påvirker os alle. Bogen kræver ikke forudindtaget viden da begreberne bliver forklaret til bunds. Det er et indspark i debatten om hvad vi gør ved alle de data der bliver indsamlet om os.

Forskning i sundhedsdata og biologisk materiale i DanmarkSundhedsdata i spil og Sundhedsdata i spil omhandler også indsamling af sundshedsdataForskning i sundhedsdata og biologisk materiale i Danmark og omhandler også indsamling af sundshedsdata.


Sygeplejersken

Årg. 119, nr. 3 (2019)

af

af

Raymond Kolbæk

Årg. 119, nr. 3 (2019)


Information

d. 12. apr. 2019

af

af

Peter Lauritsen (f. 1969-09-30)

d. 12. apr. 2019