Bøger / skønlitteratur / roman

Hvid død


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi hvor læge og retsmediciner Sara Linton sammen med sin politimand Jeffrey Tolliver kastes ud i efterforskningen af et bestialsk mord, som en af mandens kollegaer, Lena Adams, anklages for. Undervejs sker der flere mord og overfald, og det lille sydstatssamfunds skyggesider og mere end tvivlsomme personer er i centrum for den barske historie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 15. mar. 2010

Læsere af amerikanske, effektfulde krimier om grove forbrydelser vil føle sig hjemme i bogens barske univers. Formidles som forfatterens øvrige bøger.

Læge og retsmediciner Sara Linton kastes sammen med sin politimand Jeffrey Tolliver ud i efterforskningen af et bestialsk mord, som en af mandens kollegaer, Lena, anklages for. Det sker i Lenas barndomsby, hvor hendes traumatiske fortid oprulles, samtidig med, at hendes oplevelser fortælles ukronologisk med handlingens fremadskriden, indtil de 2 dele smelter sammen og en løsning af det sindrige plot afsløres. Undervejs er der flere mord og overfald, og det lille samfunds skyggesider og mere end tvivlsomme personer beskrives i en form, hvor intet overlades til fantasien. I en minutiøs, næsten filmisk form blotlægges selv de barskeste detaljer i en sag, der foruden barndomstraumer, mord og vold også involverer bl.a. narkohandel, nynazister, korruption, forsikringssager, voldtægt, familiehemmeligheder, utroskab samt forholdet Linton/Tolliver. En elementært spændende historie, der fortælles lidt kringlet, og genren i denne udformning fanger ikke mig som andre forfatteres bøger.

Det er 3. bog i "serien" fra Grant County med Sara Linton og hendes mand. Der er en udvikling i deres forhold, men bøgerne er helt selvstændige. Stadig ikke på niveau med fx Cornwell, Harris og Burke, som er i ca. samme genre.

Filmisk, barsk og effektfuld krimi om grove forbrydelser som mord, vold og korruption. Noget indviklet fortalt, men elementært spændende.


litteratursiden.dk

d. 19. apr. 2010

af

af

Pernille Jørgensen

d. 19. apr. 2010

Mørk og dyster thriller om hvad der gemmer sig under overfladen i en lille by. Politikommissær Lena Adams må meget mod sin vilje vende tilbage til sin fødeby for at undersøge, om hendes onkel har det ...


Politiken

d. 10. apr. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. apr. 2010