Bøger / faglitteratur

Hvile : vejen til et liv uden stress


Beskrivelse


Udforsker aktivt begrebet hvile. Hvordan det at tage en lur kan være progressivt og positivt, og hvor meget vi skal hvile for, at det gør en forskel. Bogen tager højde for, at vi er forskellige og har brug for variationer i balancen mellem aktivitet og hvile.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 11. maj 2020

Henvender sig til læsere, der søger inspiration til at leve et liv, hvor påtagsomheden og stress-niveauet sænkes, og man indfører flere pauser og mere hvile - til gavn for sig selv og sine omgivelser.

I bibelen står, at man skal "holde hviledagen hellig". En forskrift, forfatteren mener, vi har godt af at få gentaget i den travle hverdag, de fleste af os fører. Bogen udforsker begrebet aktiv hvile. Hvordan det at tage en lur kan være progressivt og positivt, og hvor meget vi skal hvile for, at det gør en forskel. Bogen tager højde for, at vi er forskellige og har brug for variationer i balancen mellem aktivitet og hvile. Der indledes med et bredt historisk vu over begrebet "hvile". Derefter inddrages teorier om vagus-nerven, den hemmelige klub, "secret nap society", og om hvordan vand, katte, yoga, orgasmer og stilhed kan hjælpe os på vej mod et liv med mere hvile og bedre mental balance. Siw Aduvill er fra Norge og oprindeligt uddannet indenfor cirkusverdenen. I tillæg til dette er hun foredragsholder og instruktør i yoga, pilates og massage. Hun driver sitet: http://www.siwaduvill.com/, og har tidligere udgivet "Yoga når det gjelder", som ikke er oversat til dansk.

Velskrevet, troværdig og underholdende med grundige kildehenvisninger.

Den er helt sin egen, men emnemæssigt læner bogen sig op ad stresshåndtering og slow living, som fx: Førstehjælp til stressramteSlow living1001 måder at slappe af på, Slow living og 1001 måder at slappe af påDen er helt sin egen, men emnemæssigt læner bogen sig op ad stresshåndtering og slow living, som fx: Førstehjælp til stressramte, og 1001 måder at slappe af påDen er helt sin egen, men emnemæssigt læner bogen sig op ad stresshåndtering og slow living, som fx: Førstehjælp til stressramte, Slow living og .