Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvis jeg overlever det her - bliver det en god historie : en dannelsesrejse med kærlighed, komodovaraner og kannibaler


Beskrivelse


Rejseskildringer af naturfotograf og rejseguide Henrik Egede-Lassen. Han arbejder med løver på safari i Afrika, møder indfødte i Borneo, sejler tømmerflåde ned ad regnskovsfloder, dykker med hajer, kæmper for bevaring af truet natur og meget mere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2019

af

af

Morten Brynildsen

d. 13. maj 2019

"Carpe diem" må være den grundlæggende leveregel i naturfotograf og rejseguide Henrik Egede-Lassens spændende liv med eventyrlige rejser til de hvide pletter på verdenskortet. For den nysgerrige læser, der lider af udlængsel og rejsefeber.

Man tror det er løgn, når man læser, hvordan Henrik Egede-Lassen gang på gang sætter alt på ét bræt og lader sig flyde med livets strøm. Han arbejder med løver på safari i Afrika, møder indfødte i Borneo, sejler tømmerflåde ned ad regnskovsfloder, dykker med hajer, kæmper for bevaring af truet natur og meget, meget mere. Det er ikke altid lige velovervejet, men det fører til en masse uventede eventyr.

Morsomme og inddragende rejseskildringer, der fungerer fremragende som ferielæsning, når man gerne vil koble hjernen fra og tage med Egede-Lassen på eventyr kloden rundt. Man får et strejf af Jens Bjerre og Jacques Cousteau, når man læser. Forfatterens mål er at opdage og skildre det anderledes - uden forbehold. Bogen er illustreret med flotte farvefotos.

Denne slags fortælling står på skuldrene af Troels Kløvedal, Arne Falk-Rønne, Hjalte Tin og alle de andre fantastiske eventyrere, Danmark har fostret. At tage på opdagelsesrejse uden livrem og seler er også skildret i TrekkerPå flugt i SibirienUdlængselJorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub og På flugt i Sibirien. Bøger fra Eventyrernes Klub samler mange lignende fortællinger i mindre bidder, fx Udlængsel og Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes KlubDenne slags fortælling står på skuldrene af Troels Kløvedal, Arne Falk-Rønne, Hjalte Tin og alle de andre fantastiske eventyrere, Danmark har fostret. At tage på opdagelsesrejse uden livrem og seler er også skildret i Trekker og . Bøger fra Eventyrernes Klub samler mange lignende fortællinger i mindre bidder, fx Udlængsel og Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes KlubDenne slags fortælling står på skuldrene af Troels Kløvedal, Arne Falk-Rønne, Hjalte Tin og alle de andre fantastiske eventyrere, Danmark har fostret. At tage på opdagelsesrejse uden livrem og seler er også skildret i Trekker og På flugt i Sibirien. Bøger fra Eventyrernes Klub samler mange lignende fortællinger i mindre bidder, fx og Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes KlubDenne slags fortælling står på skuldrene af Troels Kløvedal, Arne Falk-Rønne, Hjalte Tin og alle de andre fantastiske eventyrere, Danmark har fostret. At tage på opdagelsesrejse uden livrem og seler er også skildret i Trekker og På flugt i Sibirien. Bøger fra Eventyrernes Klub samler mange lignende fortællinger i mindre bidder, fx Udlængsel og .


Weekendavisen

d. 26. juli 2019

af

af

Bo Bjørnvig

d. 26. juli 2019