Bøger / skønlitteratur / roman

Hvor flodkrebsene synger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Den smukke, men udstødte Kya Clark er opvokset i ensomhed i marsken i 1950'ernes North Carolina og i den nærliggende landsby kaldes hun marskpigen. Da den lokale skørtejæger findes død, mistænkes Kya for mordet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2019

af

af

Merete Trap

d. 16. sep. 2019

"Skaller er de bedste af alle til at holde på hemmeligheder". Og hemmeligheder er der mange af i marsken, det ved pigen Kya. Her kommer en smuk roman om at blive voksen, men også en roman om et mord. For en bred gruppe af læsere, der holder af stærke og velskrevne fortællinger.

"Marskpigen". Sådan kalder de Kya Clark, som bor i marsken sammen med sin far. Moderen og hendes søskende er rejst væk, pga fattigdom og faderens druk. Da Kya som ung teenager er blevet helt alene, møder hun drengen Tate, som forsigtigt nærmer sig hende. Bogen foregår i 2 tidsmæssige spor, hvor vi i det ene spor følger Kya op gennem hendes ensomme opvækst i 1950'erne og i 1969, hvor en mand ved navn Chase Andrews bliver fundet myrdet, og Kya er under mistanke for mordet. Dette er amerikanske Delia Owens debutroman, som er på bestsellerlisterne i USA.

Dette er en original og stærk fortælling om barndom, vildskab og natur. Hovedpersonen Kya er et dybt fascinerende naturvæsen og bogens første del om hendes opvækst i marsken er både rørende og hjerteskærende. Bogen er også et vidnesbyrd på, hvorledes opvæksten kan forme et menneske, samt en sanselig gestus overfor naturen og dens storslåethed. Kan varmt anbefales.

Uden yderligere sammenligning, så minder bogens miljø om Dyndkongens datter, hvor en far og hans datter bor alene i skoven. Mest af alt er der lighedspunkter med den amerikanske film "Nell" med Jodie Foster i hovedrollen.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 9. okt. 2019

2019's store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina. I landsbyen Barkley Cove florerer myten...


Kristeligt dagblad

d. 27. sep. 2019

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 27. sep. 2019


Berlingske tidende

d. 19. okt. 2019

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 19. okt. 2019


Weekendavisen

d. 25. okt. 2019

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 25. okt. 2019