Bøger / skønlitteratur / roman

Hvor lyset er


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kunstmaleren Carl Fischer levede et dramatisk og turbulent liv. Som voksen forelsker han sig i den yngre kvinde Ely, som han får et barn med uden for ægteskab. Men Carl vil ikke være far, han vil kun male.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 7. maj 2020

Gribende og følsom roman om kunstmaleren Carl Fischers liv fra fødsel til grav, og især om hans kærlighedsforhold til den unge Ely. For læsere af romaner og især for dem som holder af biografiske romaner.

Malene Ravn er gift med Carl Fischers oldebarn Berthel, og romanen fortæller hans familiehistorie. Fischer bliver født i 1892 i Vejle. Hans mor dør, da han er barn, efter at have forladt sin ægtemand, som har en affære med tyendet Laura. Carl flytter ind til sin far og Laura, som er flyttet til København. Her hjælper han Laura i hendes egen købmandsbutik. Carls mor har i hans barndom kraftigt opmuntret ham til at male, og han fastholder da også interessen. Som voksen kunstmaler forelsker han sig i den yngre kvinde Ely. Da hun bliver gravid som 18-årig, og udenfor ægteskab, er fanden løs. Det ender med en bortadoption, hvorefter de alligevel får deres søn tilbage, da hans adoptivmor dør. Men Carl vil ikke være far, han vil kun male. Han og Ely har flere turbulente år, der bl.a. kulminerer med, at Carl har svært ved at modstå Elys søster, som han portrætterer nøgen.

Medrivende og særdeles velskrevet roman, som er meget læseværdig. En virkelig god læseoplevelse, hvor karaktererne fremstår så levende, at man som læser lever sig helt ind i fortællingen. Kan varmt anbefales.

Hylderne bugner ikke af bøger om kunstmaleren Carl Fischer. Ønsker man at læse andet af Malene Ravn, kan flere af hendes romaner anbefales. Hun fik sit gennembrud med romanen I dine øjne fra 2018.


litteratursiden.dk

d. 24. juni 2020

af

af

Britta Riis Langdahl

d. 24. juni 2020

Gribende og velkomponeret roman om Carl Fischer går bag om kunstneren og former den betagende skildring, så blikket vandrer mellem lyset og de mørke skyggesider. Carl Fischer (1887-1962) har et særlig...


Kristeligt dagblad

d. 25. juni 2020

af

af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 25. juni 2020


Jyllands-posten

d. 14. juni 2020

af

af

Christian Møgeltoft

d. 14. juni 2020


Berlingske tidende

d. 19. juni 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 19. juni 2020


Weekendavisen

d. 10. juli 2020

af

af

Klaus Rothstein

d. 10. juli 2020