Bøger / faglitteratur

Hvordan får vi verdens bedste sundhedsvæsen?


Beskrivelse


Analyse af det danske sundhedsvæsen, hvor forfatteren konstaterer utilfredshed med arbejdsvilkårene hos personalet og manglende tillid hos patienterne. Hun argumenterer blandt andet for en genforening af hospitalsledelse og lægefaglighed.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 1. sep. 2017

Overlæge Liselotte Højgaard kommer med sit personlige bud på hvordan Danmark igen kan få verdens bedste sundhedsvæsen. For interesserede i politik og sundhedsvæsenet.

Ifølge undersøgelser, om patienters tillid til systemet og opråb fra læger, har Danmark nemlig ikke i år 2017, verdens bedste sundhedsvæsen. Fx opsiger læger deres stillinger pga. utilfredshed.Forfatteren er blevet meget inspireret af studieture til bl.a. Holland, som bruger samme mængde penge som Danmark på sundhedsvæsenet, men som har langt bedre trivsel på sygehusene end i Danmark. Bogen er, foruden forord og efterord opdelt i udfordring, status og alternativ. I Udfordring opridses tilstanden i sundhedsvæsnet dags dato. Kapitlet status ridser kort historikken om vores sundhedsvæsen op og dvæler ved tiden efter finanskrisen i 2008, hvor bygningen af mange supersygehuse blev sat i gang. Alternativet er, ifølge forfatteren, at se på hvad de gør i fx Holland, Tyskland og Schweiz. Bogen er en del af serien "Moderne ideer" fra Informations forlag.

Et sagligt oprids over situationen i det danske sundhedsvæsen set indefra. Bogen er et opråb om at stoppe med at spare og give ledelsen tilbage til fagfolkene.

I 2015 udkom Pres på sundhedsvæsenetFremtidens hospital som også henviser til problemer med det danske sundhedsvæsen. I 2014 satte Fremtidens hospital fokus på fremtidens hospitalI 2015 udkom Pres på sundhedsvæsenet som også henviser til problemer med det danske sundhedsvæsen. I 2014 satte fokus på fremtidens hospital.


Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen [online]

Årg. 93, nr. 7 (2017)

af

af

Lars Dahl Pedersen

Årg. 93, nr. 7 (2017)


litteratursiden.dk

d. 2. okt. 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 2. okt. 2017

Den engagerede debatbog om det skrantende danske sundhedsvæsen er et væsentligt bidrag til en nødvendig debat om vores sundhedsvæsen. Det danske sundhedsvæsen er, og bør være, et fælles anliggende, o...


Tidsskrift for professionsstudier

Nr. 26 (2018)

af

af

Lars Thorup Larsen

Nr. 26 (2018)


Ugeskrift for læger [online]

d. 8. jan. 2018

af

af

Jes Søgaard

d. 8. jan. 2018