Bøger / faglitteratur

Hvordan skaber vi fremtidens psykiatri?


Beskrivelse


Debatbog om udfordringer i det psykiatriske behandlingssystem, med fokus på emner som stigmatisering og underbehandling.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 23. okt. 2018

Psykiatriske lidelser er folkesygdomme, som rammer en stor del af befolkningen, men de psykisk syge er stigmatiserede og underbehandlede i Danmark. Debatbog om fremtidens behandling af psykisk sygdom til interesserede fagfolk og lægmænd.

Folk med psykiske sygdomme nedvurderes, og hemmeligholdelse og forskrækkelse er helt dominerende i billedet, siger Merete Nordentoft, professor og speciallæge i psykiatri, og overlæge på Psykiatrisk Center København. Hun mener, at psykiatriens allervigtigste udfordring er, at årsagsforhold og sygdomsmekanismer for mange psykiske lidelser ikke er afklaret, og hun nævner stigmatisering, at effektive behandlingsmetoder ikke er implementeret, og at der vides for lidt om virksom behandling. Bogen falder i tre dele: Udfordring, Status og Alternativ.

Letlæst, engageret og fagligt velfunderet debatbog om psykiatriens udfordringer, som peger på en række områder, hvor der bør sættes ind for at bedre behandlingen indenfor psykiatrien, bl.a. med forskning, nemmere adgang til behandling, reformarbejde og særligt fokus på de hårdest ramte.

Merete Nordentoft har også skrevet bogen Psykiatriens udfordringerDen ustyrlige psykiatri. I Den ustyrlige psykiatri fortæller Per Vestergaard om de dilemmaer og problemer han oplever i psykiatrien i dag, og fremlægger 7 modeller som oplæg til debat om en fremtidig psykiatristrukturMerete Nordentoft har også skrevet bogen Psykiatriens udfordringer. I fortæller Per Vestergaard om de dilemmaer og problemer han oplever i psykiatrien i dag, og fremlægger 7 modeller som oplæg til debat om en fremtidig psykiatristruktur.


Ugeskrift for læger [online]

d. 7. jan. 2019

af

af

Søren Rask Bredkjær

d. 7. jan. 2019