Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hvorfor blev Marilyn Monroe myrdet - og af hvem?


Beskrivelse


Udgivet i anledning af 50-året for Marilyn Monroes død.

Indeholder en redegørelse for mordet på Marilyn Monroe (1926-1962), for iflg. forfatteren blev hun myrdet, fordi nogle ville bringe Kennedy-brødrene til fald. Samt en kort præsentation af Marilyn Monroes liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2013

af

af

Henrik H Pedersen

d. 24. jan. 2013

Til velbevandrede kendere af Marilyn Monroe, som kan være særlig interesserede i konspirationsteorierne omkring et muligt mord på ikonet. På nær forsiden har bogen ingen fotos af Marilyn Monroe, så her er langt fra tale om en almindelig biografi. Kan med god vilje formidles til læsere af serien Virkelighedens verden. Kan endvidere formidles til meget interesserede i Kennedy-familien.

Bogen udgives i anledning af 50-året for Marilyn Monroes død. Forfatteren har haft en årelang interesse for Marilyn Monroe og især Kennedy-familien og desuden undervist på et amerikansk universitet i 1960'erne kort efter Monroes død. Han har juridisk baggrund og fører i nærværende bog sag for Marilyn Monroe. Her er ikke tale om, at hun blev myrdet, fordi nogle ville hende til livs. Hun blev myrdet, fordi nogle ville bringe Kennedy-brødrene til fald. Hun blev derfor udnyttet i et storpolitisk spil, mener forfatteren. Så her er mere tale om en bog med en konspirationsteori og et indlæg i en retsal end en egentlig biografi, selvom bogen også indeholder almindelige kendte fakta om Marilyn Monroe. Bogen indeholder ingen billeder eller fotos, men kun tekst.

Det er ikke nogen almindelig biografi om Monroe, og første gang at ovennævnte konspirationsteori findes på dansk i bogform.

Til meget interesserede kendere af Marilyn Monroe. Bogen er måske mest velegnet som case på det juridiske fakultet.


Politiken

d. 19. jan. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. jan. 2013