Bøger / faglitteratur til børn

Kidnapninger


Beskrivelse


Om politiets opklaringen af forskellige sager om kidnapning i USA, England og Australien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 11. aug. 2009

Bogen henvender sig til børn på 11-13 år, som kan bruge den til at få et første indblik i emnet.

Et indledningskapitel definerer begrebet kidnapning og fortæller om tekniske undersøgelser og hjælpemidler. Resten af bogen er helliget tolv mere eller mindre kendte eksempler fra årene 1828-1996, hvor sagsforløbene beskrives i forholdsvis korte træk. Kapitlerne har indsatte bokse, der beskriver undersøgelsesmetoder, som relaterer sig til den enkelte sag. Det fyldige billedmateriale består fortrinsvis af relevante fotos. Alle sager er hentet fra udlandet, men på et par sider med kronologiske oplysninger har der sneget sig et enkelt dansk eksempel ind. Sidst er der en ord- og medialiste samt stikordsregister.

Der findes mange bøger om forbrydelser af forskellige slags, og der er et emnemæssigt overlap mellem dem, men der er ingen bøger for målgruppen specifikt om kidnapninger. Bogen indgår i en serie på fire titler, hvor der naturligt nok er kriminaltekniske overlap.

En kortfattet, men udmærket bog om et specifikt emne, som berøres i mange andre bøger, men som i den foreliggende bog er det centrale.Informationer og udgaver