Bøger / faglitteratur / ordbøger

Hvorfor er vi protestanter? : om reformationen og teologien


Beskrivelse


Om reformationens teologiske udvikling fra Martin Luther og Johannes Calvin frem til nutidens globale protestantisme. Samt bud på hvordan Luthers teologi kan forstås 500 år efter reformation tog sin begyndelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 11. dec. 2017

To bøger om hvorfor vi i Danmark er protestanter og hvorfor Luther kaster skygger på folkekirken. For den almindelige læser som ønsker kendskab til Luthers teologi og reformationen.

Med reformationens 500 års jubilæum er der fokus på reformationens samfundsmæssige virkninger samt dets betydning for eftertiden. Forfatter og professor Niels Henrik Gregersen skriver om hvordan man kan være lutheraner i det 21. århundrede: "Kort sagt, hvad sker der i sammenstødet mellem den førmodne Luther og vor tids kristendom?" Gregersen byder på reformationens teologiske udvikling og skriver at det karakteristiske ved Luther var, at hans syn på verden både er religiøst og sekulær. Forfatter Anders Laugesen derimod skriver at Luther gjorde op med skyggerne i den overleverede tro og at hans bogs ærinde er, at pege på de skygger og udfordringer som en ny reformation byder på. For ifølge Laugesen bør kirken være i stadig reformation, da den kristne tro er dynamisk. "For fællesskabet er en klangbund essentiel, og her tror jeg, at den kristne arv er den vigtigste del af vores kollektive fornemmelse for rammerne omkring livsudfoldelse." Begge bøger afsluttes med sætningen "Hvis reformationen i 1517 ikke var nået længere end til Wittenberg..".

Gode og friske minibøger i "Reformationsserien". Både Gregersen og Laugesen skriver klart og letforståeligt om Luther og reformationens virkningshistorie.

En anden titel som gennemgår reformationen er: Kirkesprængningen og Danmark.


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2018

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 4. jan. 2018