Bøger / faglitteratur

Hvornår bliver det vores tur?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 3. mar. 2017

For de mange der synes det er psykisk opslidende at være ufrivillig barnløse. Her rækkes en hjælpende hånd på det psykiske plan til de mange par i fertilitetsbehandling, deres familie, venner og til behandlerne.

Der hersker et stort tabu omkring barnløshed, en skam over ikke at kunne fungere som et normalt, fertilt menneske, og samtidig er flere par end nogensinde i fertilitetsbehandling. Først ser forfatteren på forbudte følelser som jalousi og misundelse, dernæst på stress, det at sætte ord på sorgen og på den identitetskrise, som mange havner i. Til alle afsnittene hører forskellige øvelser bl.a. refleksionsøvelser. Sidste del behandler presset på parforholdet, og der er et afsnit særskilt til manden, og et til vennerne. Til slut en række gode råd fra forfatteren, der har været fertilitetssygeplejerske i mange år, og nu arbejder som privatpraktiserende psykoterapeut på området.

Forfatteren har stor erfaring på området, hun ved præcis hvor skoen trykker i denne livskrise, som mange kommer ud i. En meget klog bog.

Der findes ikke andet så grundigt om psykiske problemer i forbindelse med barnløshed og fertilitetsbehandling. Andre bøger om barnløshed har i de senere år mest koncentreret sig om fertilitetsfremmende livsstil. Anne Marie Jensen har skrevet Fertilitet & fysioterapiBliv gravid og Nanna Stigels Bliv gravid handler om at styrke fertiliteten gennem kost, motion og livsstilDer findes ikke andet så grundigt om psykiske problemer i forbindelse med barnløshed og fertilitetsbehandling. Andre bøger om barnløshed har i de senere år mest koncentreret sig om fertilitetsfremmende livsstil. Anne Marie Jensen har skrevet Fertilitet & fysioterapi og Nanna Stigels handler om at styrke fertiliteten gennem kost, motion og livsstil.