Bøger / faglitteratur / øvelser

Fertilitet & fysioterapi : en guide til behandling og selvbehandling


Beskrivelse


Fysioterapeutiske behandlingsmetoder til par eller enlige, der oplever fertilitetsproblemer. Kan også læses af sundhedsfaglige personer indenfor området.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 18. nov. 2016

De kvinder og par, der kæmper med fertilitetsproblemer, samt sundhedsfaglige og andre professionelle, der arbejder med denne målgruppe vil kunne have gavn af denne bog, der gennemgår forskellige former for fysioterapeutisk fertilitetsbehandling.

Forfatteren er fysioterapeut og har gennem flere år arbejdet med fertilitetsbehandling både i egen klinik og via litteraturstudier. Bogens fire hovedafsnit gennemgår tre metoder til fremme af fertiliteten: Mojzisova-metoden, der især lægger vægt på øvelser, Wurn-metoden, der primært behandler arvæv, samt biostimulerende laserterapi. Historien bag hver enkelt metode præsenteres og de forskellige øvelser gennemgås illustreret med sort-hvide fotos. I det fjerde afsnit gennemgås fertilitetsfremmende motionsvaner. Teksten suppleres med anatomiske tegninger. Bagerst i bogen findes liste over danske behandlere, anvendte forkortelser i bogen samt litteraturliste.

Seriøs og veldokumenteret gennemgang af de tre vigtigste fysioterapeutiske metoder til behandling af fertilitetsproblemer. Øvelserne er udførligt beskrevne, så bogen kan anvendes både som en guide til behandling og selvbehandling.

Der findes ikke en tilsvarende udgivelse på dansk om de fysioteraputiske metoder til behandling af fertilitetsproblemer. Hvis man vil vide mere om fertilitet kan man fx læse Fertilitet og sundhed, der primært retter sig til studerende.


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2021

af

af

Pernille Poulsen

d. 22. okt. 2021

Fysioterapeutiske behandlingsmetoder til par eller enlige, der oplever fertilitetsproblemer. Kan også læses af sundhedsfaglige personer indenfor området.

Mange søger hjælp i sundhedssystemet, fordi graviditeten ikke indtræffer naturligt, og den behandling, der tilbydes der, er primært medicinsk/operationel. I bogen beskrives en række fysioterapeutiske behandlingsmetoder, som kan anvendes som alternativ eller supplement til konventionel fertilitetsbehandling. Læs fx om Mojzisova- og Wurn-metoden, fysiologisk massage, lymfeterapi samt fertilitetsøgende motion og kosttilskud. Formidlingen krydres undervejs af forfatterens kliniske erfaringer som fertilitetsbehandler. Bogen er illustreret med øvelser for bl.a. holdning, bækken og åndedræt, som man selv kan foretage. Anne Marie Jensen er praktiserende fysioterapeut med mange års erfaring med fertilitetsbehandling. I 2018 udgav hun Fertilitet & fysioterapi : en guide til behandling og selvbehandling I den nye udgave er der mere teori og baggrundsviden med, hvor der primært var fokus på øvelserne i den tidligere udgave.

God blanding af selvhjælpsbog og faglig inspiration til par og singler, der gerne vil være forældre. Layout og fotos kunne dog godt være mere moderne i udtrykket.

Der findes en del om metoder til øget fertilitet. Fx Bliv gravidFrugtbarSupersæd : sådan styrker du din fertilitet og Frugtbar : yoga, der booster din fertilitet : mental førstehjælp, der bevarer din forstand. For mændene er der Supersæd : en effektiv guide til mænd, der vil booste deres sæd Ingen af disse ser dog specifikt på fysioterapiens mulighederDer findes en del om metoder til øget fertilitet. Fx Bliv gravid : sådan styrker du din fertilitet og : yoga, der booster din fertilitet : mental førstehjælp, der bevarer din forstand. For mændene er der Supersæd : en effektiv guide til mænd, der vil booste deres sæd Ingen af disse ser dog specifikt på fysioterapiens mulighederDer findes en del om metoder til øget fertilitet. Fx Bliv gravid : sådan styrker du din fertilitet og Frugtbar : yoga, der booster din fertilitet : mental førstehjælp, der bevarer din forstand. For mændene er der : en effektiv guide til mænd, der vil booste deres sæd Ingen af disse ser dog specifikt på fysioterapiens muligheder.