Bøger / faglitteratur

Hyggelige haver


Beskrivelse


Anvisninger på indretning af haver med fokus på de nemme planter og haver der både er kønne at kigge på og nemme at passe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 1. dec. 2010

En helt igennem afslappet lille havebog til den forholdsvis nye haveejer, der ønsker at planlægge sin have, så den er relativt nem at holde og alligevel køn at se på.

Her er fokus på de planter, der er relativt nemme at holde, da haven er til for dig og ikke omvendt. Vi får afsnit om havens forskellige rum, fordelen ved at have græsstier rundt om bedene, lækroge, hække osv. Flere af afsnittene er illustrerede med eksempler på haveplaner og gode råd om jorden, samt lister over velegnede planter og buske. I bogens sidste del opfordrer forfatteren til, at man tænker over sin egen personlighed, og hvad man vil bruge haven til, før man begynder at anlægge eller ændre den. Bogen her er en del af en lille serie Inges havetips, hvor der tidligere er udkommet Frugthaven og Smag på haven. Den skal suppleres af opslagsbøger, og jeg savnede billedtekster, der fortæller hvilke planter, der vises på de enkelte fotos. Forfatteren er lykkelig haveejer, uddannet landskabsteknolog og har en blog på www.inges-havetips.dk.

Laila Sølagers bog Vejen til din drømmehave, 2010, handler også om at skabe en personlig have med nemme planter. Den er langt større og har flere anvisninger med. Hyggelige haver kan bruges som en personlig og lettilgængelig lille igangsætter.

For den nye haveinteresserede, der ønsker et hurtigt læst og ret personligt skub og nogle punkter til overvejelse inden spaden stikkes i jorden. Kræver følgeskab af andre havebøger.