Bøger / skønlitteratur / noveller

I bunden af busken ligger en æske : Skrivegruppernes antologi


Beskrivelse


Noveller og digte, der spænder vidt over emner som kærlighed, hekseri, samvittighed, sexturisme og uheld.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 9. mar. 2017

Antologi af selvlærte skrivegrupper fra det århusianske Litteraturcenter Godsbanen. Bogen kan læses bredt af alle, men vil især henvende sig til dem, der har interesse for undergrundslitteratur.

I 2012 dannedes Litteraturcenteret Godsbanen, som ligger i Århus. Hver uge mødes flere skrivegrupper, hvor man med konstruktiv kritik diskuterer hinandens tekster. Ti af disse undergrundsforfattere har bidraget til denne antologi fra skrivegrupperne. Antologien rummer både digte og noveller og enkelte tekster, der ikke umiddelbart kan defineres. Temaerne i teksterne er mange, men blandt dem kan nævnes viljen til at turde kaste sig ud i eventyr, at se stort på penge for i stedet at opleve. Der er historien om nabokonen, der forhekser hele byen med sin skønhed og grønne fingre, sexturisme og en grisetransport, der ender fatalt. Bogens titel er taget fra digtet "Skjult motiv" af en af bidragyderne, Poul Lynggaard Damgaard.

En rigtig fin antologi, der udmærker sig ved gennemskrevne og velovervejede tekster. Især "Grisetransport" og "Toxine Fenolsen" giver stof til eftertanke. Det er gennem alle teksterne synligt, at der er arbejdet grundigt med form, sprog og struktur.

Tidligere har skribenter fra Godsbanen fået udgivet antologien Den som er fremme, der ligesom nærværende udgivelse rummer både digte, noveller og andre tekster.