Bøger / faglitteratur / biografier

I kærlighedens navn : når mænd får bank af konen


Beskrivelse


Bjørn er skilt og har en lille søn, da han møder Silke. De bliver stormende forelskede. Kort efter brylluppet viser det sig, at Silke er lynende jaloux. Hun bliver mere og mere voldelig, og Bjørn har svært ved at forstå, hvad der sker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 7. apr. 2017

Partnervold begået af kvinder mod mænd er tabubelagt, men i denne bog fortæller Bjørn om et forhold med både fysisk og psykisk vold. Kan læses af en bred målgruppe, men henvender sig specielt til dem, der har problematikken tæt inde på livet.

Selvom langt den største andel af vold i forhold begås mod kvinder, sker det modsatte også. Bjørn har et forlist ægteskab bag sig og en lille søn, da han møder Silke, og de bliver stormende forelskede. Kort efter brylluppet viser det sig dog hurtigt, at Silke er lynende jaloux, og snart udvikler skænderierne sig. Silke bliver mere og mere voldelig, og Bjørn har svært ved at forstå, hvad der sker. Han er opvokset med en voldelig far og en mor, der aldrig sagde fra, hvilket har fået ham til at sværge, at han aldrig vil lægge en hånd på en kvinde. Bjørn fortæller om følelserne, frustrationerne, skammen og kampen for igen at stole på kvinder. Elsa Holmer har flere bøger bag sig; senest Ondt i kernefamilien?.

Der er ingen tvivl om, at Bjørns historie er vigtig. Det hører til sjældenhederne, at en mand står frem med en sådan historie - noget man får større forståelse for, når man læser Bjørns fortælling.

Man kan læse mere om vold mod mænd i Vold i nære relationerPartnervold mod mænd i Danmark, 2012, og Partnervold mod mænd i Danmark, 2012. Begge er udgivet af Statens Institut for FolkesundhedMan kan læse mere om vold mod mænd i Vold i nære relationer, 2012, og , 2012. Begge er udgivet af Statens Institut for Folkesundhed.