Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I love Louise


Beskrivelse


Mirjam går i 9. klasse og hendes forældre er skilt. Da Mirjams far bliver kæreste med den smarte Louise, går det rigtigt godt i starten. Men Louise er altså ikke helt fin i kanten.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2019

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. juli 2019

Mirjam går i 9. klasse og hendes forældre er skilt. Da Mirjams far bliver kæreste med den smarte Louise, går det rigtigt godt i starten. Men Louise er altså ikke helt fin i kanten. Ungdomsroman om at skulle forholde sig til en skilsmissefamilie, mens man også skal jonglere med venindeproblemer og fyre.

Mirjams mor er stadig ikke kommet sig helt over skilsmissen. Da Mirjams far bliver forelsket, kommer Mirjam i klemme. Hun kan ikke snakke med sin mor om problemerne hos sin far og omvendt. Farens nye kæreste Louise er sød, men da hun flytter ind hos dem, bliver Mirjam langsomt til overs. Efter et opgør, hvor faren tager Louises parti, føler hun sig helt alene. Mirjams bedste veninde, Marie, går kun op i en lækker fyr, som hun gerne vil score. Efter en fest, hvor alle tager stoffer, mister de helt kontakten i en periode. Heldigvis møder Mirjam en sød fyr. Uheldigvis er det den aften, hvor hun overbrækker sig selv.

Selvom problemerne bliver tegnet lidt sort/hvidt op, skaber den danske forfatter en god og hjertevarm fortælling om de problemer, der kan opstå i kølvandet på forældres skilsmisse og om de udfordringer, alle danske unge piger oplever med veninder og kærester. En gedigen hverdagsfortælling om ungdomsliv i Danmark.

Den nærmest socialrealistiske stil minder om Tine Brylds forfatterskab, fx En rift i hudenTag gaden tilbage fra 1986. Fans vil også elske stilen i Tag gaden tilbage som også er fra 2019Den nærmest socialrealistiske stil minder om Tine Brylds forfatterskab, fx En rift i huden fra 1986. Fans vil også elske stilen i som også er fra 2019.


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2019

af

af

Daniel Boysen

d. 22. okt. 2019

Velskrevet ungdomsroman om Mirjam, der skal genfinde sin plads i livet, efter hendes far møder Louise, den nye tilsyneladende perfekte pap-mor. Et interessant greb i denne fortælling er forholdet mel...


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 8 (2019)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 72, nr. 8 (2019)