Bøger / skønlitteratur / roman

I morgen kan vi le


Beskrivelse


En kærlighedshistorie mellem den danske medicinstuderende Bibbi og en deserteret tysk soldat, og om hvilke konsekvenser dette forhold får for resten af hendes liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2011

af

af

Kirsten Emdal

d. 20. juni 2011

Bogen henvender sig til læsere af slægtsromaner og andre, som godt kan lide at læse om forholdene i Danmark i første halvdel af 1900-tallet.

Dette er forfatterens romandebut. Hun har tidligere fået udgivet en digtsamling og har desuden skrevet en række kronikker og artikler. Hun er både uddannet indenfor handel og har også en seminarieuddannelse. Handlingen udspilles dels i den lille by Skovsted i Nordvestjylland og dels i Århus. Det er en beretning om Bibbis opvækst i et indremissionsk og fattigt miljø på landet i 30'erne. På trods af faderens modvilje lykkedes det hende at komme til at studere på universitetet, og hun står foran en lovende karriere, men skæbnen - og en ung tysk soldat - kommer på tværs. Bibbis liv former sig på en måde, som ikke er i harmoni med hendes psyke, men til sidst får hun fred. Det er også en beretning om kvinders situation på den tid samt om at være "på den rigtige side" i forhold til tyskerne under 2. verdenskrig. Der er gode beskrivelser af lokalområdet og tiden.

Umiddelbart kommer jeg til at tænke på Grete Stenbæk Jensens bøger om Thea og på Anne Marie Løns Traktørstedet og Café Danmark, men sammenlignet med disse 2 store forfatterskaber mangler Jytte Jensen dog stadig en del.

Bogen fortæller indlevende kærlighedshistorien om en ung dansk kvinde og en deserteret tysk soldat. En lille og letlæst bog, som måske ikke har de store litterære udfordringer, men som til gengæld har gode beskrivelser af lokalområdet og situationen på den tid.