Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ibs gebis bøvser bedst


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ib er blind og gammel. Han er Æg og Pips gode nabo. Han drikker boblebrus og bøvser. Da bøllerne bøvser i Æg og Pips ører, bøvser Ib, så bøllerne måber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 19. feb. 2014

I en ny serie Mikro Dingo. Mini kommer her fire små bøger til den allerførste selvstændige læsning. Hver bog har fokus på et specielt bogstav og dets udtale. Fra 1. klasse. LET-tal 10-11.

Dina Gellert kender vi som tekstforfatter og illustrator til mange titler for mindre børn. Her fortæller og tegner hun om vennerne Æg og Pip, der har travlt med at lege, fantasere, gå i skole og hjælpe naboen Ib. Der er lagt særlig vægt på de fonologiske færdigheder i barnets læsning. Hver bog har fokus på et enkelt bogstavs udtale. I Et ar er smart har Pip et langt ar. Det er smart, for Æg har kun en vabel. De vil lave et ar på Ægs arm. Måske vil de bruge en sav, en saks eller en sabel? Nej det er for farligt. Så får Æg en ide. I Svar fra det ydre rum bygger Æg en rumraket. Pip tror ikke, den virker. Den skal ud i det ydre rum. Æg skriver et brev med en hilsen fra Jorden. Pip siger, Æg er rent til grin. Men Ægs raket letter med et brag. Så mon de får brev retur fra rummet? I Ibs gebis bøvser bedst bøvser Ib, der er en gammel blind mand, bøllerne i hovedet og i Vind gratis is skriver Æg og Pip fine skilte i en konkurrence om at vinde gratis is i 10 dage. Teksten står med god luft mellem linjerne, sproget er godt, og alle ord er velvalgte. Illustrationerne underbygger teksten.

Med LET-tal 8 er serien om Musa af Jørn Jensen netop udkommet.

Fire sjove og letlæselige titler med fine pointer i ny serie. Anbefales til begynderlæsning med fokus på bogstavernes lyde.