Bøger / skønlitteratur / roman

Ildbarnet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Rachel gifter sig med David. Davids første kone omkom ved en ulykke i en mineskakt. Rachel er nysgerrig, men David vil ikke tale om ulykken. Davids 8-årige søn mistrives og har uhyggelige forudanelser om, at Rachel vil være væk inden jul.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 10. maj 2017

Psykologisk thriller om det tilsyneladende perfekte og misundelsesværdige ægteskab. Lidt efter lidt kører alt af sporet, og hvem kommer igennem det voldsomme efterår med livet og forstanden i behold? For læsere af psykologiske spændingsromaner i almindelighed og af domestic noir i særdeleshed.

Rachel er omkring 30 og gifter sig opad med enkemanden David. Han er en attråværdig karriereadvokat, der arbejder i London og tilbringer weekenderne på det familieejede landsted i Cornwall. Familiens rigdom bygger på minedrift, og Davids første kone omkom ved en ulykke i en af de gamle mineskakter. Rachel er nysgerrig efter at vide, hvad der præcis skete, men David vil ikke tale om det. Han vil heller ikke tale om sin 8-årlige søn, der tydeligvis mistrives og har uhyggelige forudanelser om, at Rachel vil være væk inden jul. I løbet af efteråret spidser tingene til, og julen bliver skæbnesvanger for alle.

Bogen er skrevet efter samme velfungerende læst som forfatterens succesfulde debut Faldet : En isoleret familie i ubalance, mistillid mellem de voksne, et barn med ganske særlige måske synske evner samt krydsklip mellem de stadigt voldsommere begivenheder og den omgivende oprørte natur. Som læser ved man ikke, hvad der er op og ned, og man læser grådigt videre.

Bogen er mere kulørt end "Faldet," som den kan læses på linje med. Dens lyse sider kan minde om Jojo Moyes og de mørke om Daphne du Maurier.


litteratursiden.dk

d. 7. juni 2017

af

af

Line Hoffgaard

d. 7. juni 2017

Cornwall danner rammen om et ægteskabsdrama fuld af gotisk uhygge i Tremaynes nye domestic noir. Et godt bud på en underholdende thriller til sommerferiekufferten. I ’Ildbarnet’ gør Tremayne brug af n...