Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ildtågen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. En stor ødelæggende krig står for døren i Traia mellem oprørsstyrkerne og den kejserlige hær. Vennerne Askil og Kalil er med til at forsvare byen Kha-El mod den kejserlige hær, der nærmer sig byen både til lands og i luften.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2018

af

af

Vera Hollerup

d. 10. sep. 2018

Her er det længe ventede tredje bind af den fantastiske "Traia trilogi", der kan læses fra 14 år - og også af voksne. Vi følger nogle krigere og troldmænd, der bekæmper ondskaben i en lang, blodig og opslidende krig.

Troldmandslærlingen Rusha er 15 år, og har snart overstået sin læretid, som hans mentor troldmanden, Josol står for. Rusha er så trænet, at han kan kontrollere andre væsener. Under forkert indflydelse kunne han blive en trussel mod planeten Traia. Askil og vennen Kalil er med til at forsvare byen Kha-El mod kejserens tropper, der snart vil stå foran byens mure. Indbyggerne her mener, at deres by er uindtagelig, da den har en beskyttende kuppel af energi, der kan holde alt både ude og inde. Bagest i bogen er der en fyldestgørende liste over personer, guder og andre væsener.

Nu er trilogien komplet - og hvilket værk! Jeg har ikke tidligere oplevet dansk fantasy, der har været været så gennemarbejdet, så kompromisløs, så barsk og så bjergtagende. Sproget er sikkert og suverænt med et godt flow og mange fine detaljer i det episke forløb. Personerne er beskrevet meget indgående og grundigt, og de er heldigvis så komplekse, at de virkeligt bliver interessante. Krigsscenerne er voldsomme og blodige, og der er lidenskab i både slagscenerne og de erotiske hyrdestunder.

Til denne bogs læsere kan anbefales nogle gode troldmands-serier af Trudi Canavan: "Den hvide præstinde" og "De sorte troldmænd". Disse bøger kan både unge og voksne få glæde af.