Bøger / skønlitteratur / roman

Inez' tårer


Beskrivelse


Danske Susanna gifter sig i Portugal med den aristokratiske Manoel og flytter til hans families gods. Her gemmer sig legender, hemmeligheder og gammeldags mystik, som skræmmer Susanna, især da hun bliver gravid.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2005

af

af

Elsebeth Kristensen

d. 27. aug. 2005

Vibeke Marx har et stort og omfattende forfatterskab bag sig, det spænder over billedbøger, let læste bøger, ungdomsbøger, noveller og romaner. Den røde tråd har været hendes sociale engagement, her bevæger hun sig udenfor det vante område med romanen om Susanna og hendes mor. Det starter som en glødende kærlighedshistorie. Susanna møder den smukke og charmerende Manoel på en ferie i Portugal, og snart efter er de gift og skal bo på hans gods sammen med hans mor og søskende. Gennem rejser rundt i Portugal hvirvles Susanna ind i et spænd af mystik, hemmelige loger og legender, der kædes sammen med nutiden. Hun har søgt trygheden i ægteskabet efter en barndom og ungdom sammen med en mor, der stort set aldrig har boet mere end to år hvert sted, og som har haft svært ved at knytte sig socialt til andre mennesker. Det viser sig, at Susannas historie er en gentagelse af moderens, hun er udvalgt til at føde et barn, der skal ofres for at redde Portugal fra en uvis fremtid. Romanen fænger en stor del af vejen, den er velskrevet og det er tydeligt at forfatteren kender til Portugal. Trådene samles i forholdet mellem Susanna og hendes mor, men alligevel efterlader bogen et indtryk af, at målet ikke har stået helt klart for forfatteren. Vibeke Marx bliver læst, her har hun prøvet kræfter med en ny side af forfatterskabet, og der skal da også nok kunne findes læsere til denne bog.


litteratursiden.dk

d. 12. dec. 2005

af

af

Karen Schaarup

d. 12. dec. 2005

Ung, dansk kvindes romantiske kærlighedseventyr i Portugal udvikler sig til et mareridt fyldt med middelalderlig mystik, legender og ritualer. Da Vinci mysteriet-light! Hvis du elsker "Da Vinci myster...


Jyllands-posten

d. 13. sep. 2005

af

af

Annelise Vestergaard

d. 13. sep. 2005


Politiken

d. 14. sep. 2005

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. sep. 2005