Bøger / skønlitteratur / noveller

Intet mellemnavn


Beskrivelse


Noveller om actionhelten Jack Reacher, tidligere militærmand og nu ensom vandrer og retfærdighedssøgende mysterieløser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2018

af

af

Merete Trap

d. 5. okt. 2018

Hvad har gjort Jack Reacher til den hårdkogte lone rider, vi kender og elsker? Svaret får vi her, i denne samling af alle Lee Childs 12 noveller om Jack Reacher. For de mange fans af serien, især mænd.

Samling af alle Lee Childs 12 noveller om action-helten Jack Reacher. Novellerne har titler som fx "James Penneys nye identitet" og "En mand går ind på en bar", samt titel-novellen, og samlingens eneste nye fortælling "Intet mellemnavn". Lee Child er blevet verdensberømt for sin serie om Jack Reacher.

Novellerne følger Jack Reacher fra hans barndom, som søn af en marineinfanterist, gennem ungdommen og op til voksenlivet, og viser dermed hvordan han er blevet til den mand, han er i dag. Der er ikke sparet på klichéerne omkring den amerikanske helt, hvor nationalpatriotisme og landets sikkerhed kommer før alt andet. Den hårdkogte Reacher er både pragmatisk og sympatisk, og fremstår lige fra sin tidligste ungdom som en yderst skarpsindige iagttager af sine omgivelser, når han gennemskuer alt fra korruption til dobbelte bluffnumre. Stensikker garanti for velskrevet underholdning.

Kan sammenlignes med andre spændingsserier som fx serien om Jason Bourne af Robert Ludlum John Rebus af Ian Rankin, med den forskel at herværende udgivelse er en novellesamling.